Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σε έξαρση οι κλοπές στη Γορτυνία!

Σε έξαρση οι κλοπές στη Γορτυνία!

Να ληφθούν μέτρα από τις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις

Πληθαίνουν τα κρούσματα κλοπών σ’όλη τη Γορτυνία, με τους εναπομείνα­ντες κατοίκους να έχουν τρομοκρατηθεί και ανήμπορους να κάνουν κάτι! Οι αδίστακτοι δράστες κτυπούν κυρίως χωριά που έχουν λίγους κατοίκους και με τα περισσότερα σπίτια να είναι κλειστά. Κάνουν δε παραβιάσεις σπιτιών, αποθη­κών και Ναών – μέρα μεσημέρι! Το απύθμενο θράσος τους δεν έχει όρια!

Καθημερινά λοιπόν παίρ­νουμε μηνύματα για κλοπές σε χωριά κυρίως των τέως Δήμων Γόρτυνος, Ηραίας, Δημητσάνας, Τρικολώνων και Κλείτορος. Κλοπές τον τελευταίο και­ρό μας καταγγέλθηκαν στα χωριά: Παύλια, Ελληνικό, Ατσίχωλος, Ζάτουνα, Οχθια, Θεόκτιστο, πολλά χωριά της Ηραίας κ.α.

Κι’αυτό γιατί οι δράστες ξεφεύγουν πιο εύκολα προς τον Νομό Ηλείας απ’όπου συνήθως έρχονται. Ο δρόμοι διαφυγής των είναι οι Εθνικοί Οδοί Βυτίνας – Αρ­χαίας Ολυμπίας, Τριπόλεως – Πατρών και Καρύταινας-Ανδρίτσαινας.

Παραβιάζοντας κλειστά σπίτια, κυρίως από τα κατώ­για αφαιρούν επιλεκτικά χάλκινα αντικείμενα, όπως λεβέτια, τετζέρια, ταψιά, τέσες, τσουκάλια κ.α. Επίσης από εξωκκλήσια ξεκρεμούν σκόμα και τις καμπάνες, αν αυτό είναι εφικτό! Τελευταία είχαμ και κλοπή στον ενοριακό Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου Βυζικίου, απ’όπου αφαίρεσαν από το προσκυνητάρι του Αγίου όλα τα αφιερώματα, χρυσά και αργυρά! Τα χάλκινα είδη δεν τα οικειοποιούνται, αλλά τα πωλούν σε χυτήρια.

Να ληφθούν δραστικά μέτρα από ΕΛ-ΑΣ

Και εδώ πλέον μπαίνουμε σε χωράφια της Ελληνικής Αστυνομίας. Βεβαίως είναι αδύνατο να υπάρχει αστυνό­μευση σ’όλα τα χωριά μας. Τί να κάνουν τα Αστυνομικά Τμήματα με τους λίγους αστυνομικούς που διαθέτουν! Όμως μπο­ρούν να πάρουν δραστικά μέτρα για να περιορισθούν οι κλοπές. Αποψή μας είναι να συνεργασθούν οι Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Πελοποννήσου και Δυτι­κής Ελλάδας (Πάτρα) και να δώσουν εντολές στις Αστυ­νομικές Διευθύνσεις των Νο­μών τους, προκειμένου να δημιουργούνται μπλόκα σε σημεία περάσματα των δρα­στών. Σίγουρα θα πιάσουν … λαυράκια! Ακόμη η Αστυνομία ας κά­νει εφόδους όπου υπάρχουν χυτήρια, ώστε όπου αποκαλυ­φθούν κλοπιμαία, να τιμωρη­θούν οι ιδιοκτήτες -κλεπταπο­δόχοι των.

@ Κύριο θέμα εφημερίδος «Γορτυνία» – μηνός Ιουλίου 2022

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...