Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αρκαδία | Το θανατηφόρο ατύχημα που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία

Αρκαδία | Το θανατηφόρο ατύχημα που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία

Ολόκληρη η κοινωνία της Αρκαδίας, είναι φανερά συγκλονισμένη μετά τον χαμό του 15χρόνου Μπάμπη που έχασε άδικα τη ζωή του, ύστερα από σύγκρουση του με ανήλικο ποδηλάτη.

Πως συνέβη το τραγικό ατύχημα

Ο Μπάμπης, ο οποίος ήταν μαθητής λυκείου, είχε βγει για βόλτα με το ποδήλατο του την Τρίτη (19/9  για την καθιερωμένη βόλτα του, στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης-Νεμέας με τον ξάδελφο του και έναν ακόμη φίλο. Μπροστά του ήταν ο ξάδελφος του και ο φίλος του με ένα ποδήλατο και ακριβώς από πίσω ήταν ο Μπάμπης.
Το θανατηφόρο συμβάν, εκτυλίχθηκε σε μια κατηφόρα όταν τα ποδήλατα ανέπτυξαν ταχύτητα  και η μπροστινή ρόδα του μικρού Μπάμπη βρήκε την ρόδα του προπορευμένου ποδηλάτου με αποτέλεσμα ο μικρός μαθητής να καταλήξει στην άσφαλτο.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του μικρού μαθητή

«Ήταν στο μπροστινό ποδήλατο δυο παιδάκια και στο πίσω το δικό μου και χτυπήσανε ρόδα με ρόδα. Ο δικός μου ήταν ανεπτυγμένος πολύ, έπεσε και χτύπησε μόνο στο κεφάλι, μπροστά και πίσω», δήλωσε ο πατέρας του 15χρονου σε ειδησεογραφική εκπομπή.

«Λόγια δεν υπάρχουν, τα λόγια είναι περιττά σε αυτήν την περίπτωση. Με πήρανε τηλέφωνο τα παιδιά που ήτανε μαζί, μου είπανε ότι: ''Το παιδί έχει πέσει κάτω, βγάζει αίμα. Δεν μας μιλάει''. Εγώ ήμουν ήδη στην Τρίπολη γιατί είχα κάποια άλλη δουλειά και έτσι το έμαθα και περίμενα εκεί μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Το δικό μου παιδί ήταν να μην σωθεί η μοίρα του», δήλωσε  η μητέρα του έφηβου. 
Ο Μπάμπης, δεν φορούσε κράνος χτυπώντας στο κεφάλι. Ένα από τα παιδιά, κάλεσε για βοήθεια, πηγαίνοντας στο πιο κοντινό βενζινάδικο.

«Διατηρώ ένα πρατήριο στα 600 μέτρα από το σημείο ήρθε ένα παιδάκι εδώ πέρα με το ποδήλατό του και μου λέει: ''Θείε, θείε, έχει χτυπήσει ο Μπάμπης''. Τον έβαλα μέσα στο αμάξι μου και αμέσως την ίδια στιγμή πήρα και τον πατέρα τηλέφωνο και κατευθύνθηκα προς το σημείο. Το παιδί όταν βρεθήκαμε εκεί πέρα ήταν αιμόφυρτο στον δρόμο», δήλωσε ο κοινοτάρχης Παναγιώτης Ευσταθίου.

«Ήταν ζημιά ανεπανόρθωτη δηλαδή και το νοσοκομείο εδώ να ήταν μου είπε ο γιατρός, πάλι δεν γλίτωνε το παιδί. Ήταν 1.80, είχε πόδια, είχε χέρια, είχε να χτυπήσει. Χτύπησε επάνω στο κεφάλι», είπε ο πατέρας του νεαρού.

Χωρίς αποτέλεσμα οι προσπάθειες των ειδικών

«Βρέθηκε εκτεταμένη βλάβη στον εγκέφαλο, αιμάτωμα οίδημα κλπ. Προτού προλάβουμε να κάνουμε οποιαδήποτε ενέργεια προκειμένου να γίνει μετά η κρανιοτομή μήπως και αποσυμπιεστεί ο εγκέφαλος και λειτουργήσει αν και ήταν ήδη αργά, έγινε άλλη ανακοπή. Έγιναν επτά προσπάθειες μετά ανάνηψης, δεν απέδωσαν όμως και ουσιαστικά τελείωσε», δήλωσε ο Παναγιώτης Ζαρμπαλάς, διοικητικός οικονομικός διευθυντής νοσοκομείου Τρίπολης.

Ήδη διενεργούντα έρευνες για τα αίτια της σύγκρουσης από το τμήμα της Τρίπολης, ώστε να δοθούν απαντήσεις στους γονείς άλλα και σε ολόκληρη την κοινωνία.

zougla.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...