Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ελεύθερος ο αστυνομικός για τον θανάσιμο πυροβολισμό στον 16χρονο

Ελεύθερος ο αστυνομικός για τον θανάσιμο πυροβολισμό στον 16χρονο

Ελεύθερος με περιοριστικό όρο αφέθηκε εκ νέου ο 34χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, μετά και τη συμπληρωματική του απολογία, για τον πυροβολισμό στον 16χρονο Ρομά, κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στη Θεσσαλονίκη. Μετά το θάνατο του θύματος στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ασκήθηκε νέα ποινική δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο εις βάρος του κατηγορούμενου.

Ο 34χρονος κλήθηκε να απολογηθεί συμπληρωματικά στον 1ο τακτικό ανακριτή για τη νέα κατηγορία ενώ φέρεται ότι επιβεβαίωσε τα όσα είπε στην πρώτη του απολογία για την απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο που είχε ασκηθεί πριν εκπνεύσει το θύμα.

Επανέλαβε δηλαδή ότι βρισκόταν σε άμυνα γιατί ο 16χρονος οδηγός του καταδιωκόμενου οχήματος επιχείρησε να εμβολίσει τη δεύτερη μηχανή της ΕΛΑΣ.

Ανέφερε ότι πυροβόλησε εν κινήσει, στοχεύοντας στο αυτοκίνητό και όχι στον οδηγό.

Ερωτηθείς ο κατηγορούμενος αρνήθηκε πως γνώριζε ότι ήταν Ρομά ο οδηγός του καταδιωκόμενου οχήματος, παρά τη συμπληρωματική κατάθεση του βενζινοπώλη ότι ενημέρωσε σχετικά τους αστυνομικούς. Ακόμη του ζητήθηκε να διευκρινίσει για τους πυροβολισμούς και ποια από τις σφαίρες πέτυχε τον 16χρονο.

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Την περασμένη Δευτέρα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκη έλυσε τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα σχετικά με την προφυλάκιση αστυνομικού, μετά την πρώτη απολογία του για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Έκανε δεκτή την πρόταση του ανακριτή, ο οποίος ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Στο σκεπτικό του δικαστικού συμβουλίου μάλιστα αναγράφεται ότι η κρίση των δικαστών θα ήταν η ίδια ακόμη κι αν η ανθρωποκτονία ήταν τετελεσμένη.

Πηγή:Grtimes.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...