Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Όταν η δημοτική αρχή Γορτυνίας παινεύει την κυβέρνηση...

Όταν η δημοτική αρχή Γορτυνίας παινεύει την κυβέρνηση...
Ο δήμαρχος Γορτυνίας, λίγες εβδομάδες πριν τις βουλευτικές εκλογές, συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα και αισθάνθηκε την ανάγκη να επαινέσει την κυβέρνηση λέγοντας ότι ανταποκρίνεται έμπρακτα στα αιτήματα του δήμου. Συγκεκριμένα ανέφερε: "Έχουμε οικοδομήσει μια αρμονική σχέση συνεργασίας με τον κ. Πέτσα, ο οποίος πάντα επιδεικνύει ειλικρινές ενδιαφέρον για τα αιτήματα του δήμου μας. Ενδιαφέρον που αποδεικνύει έμπρακτα".
Για το εάν οι κυβερνήσεις διαχρονικά ενδιαφέρονται για τη Γορτυνία, δε χρειάζεται να απαντήσουμε εμείς. Το λένε οι ίδιοι οι Γορτύνιοι (ανεξάρτητα από το τι ψήφιζαν μέχρι σήμερα) βλέποντας την πλήρη εγκατάλειψη και την εκτεταμένη ερήμωση που επικρατεί. Όσον αφορά στις χρηματοδοτήσεις, όχι μόνο έχουν πετσοκόψει την κρατική χρηματοδότηση προς τους δήμους κατά σχεδόν 60% από το 2010 και μετά, αλλά επιπλέον τα μεγάλα έργα που θα έδιναν πνοή στη Γορτυνία ουσιαστικά έχουν ξεχαστεί από τους κυβερνώντες.
Για να αντιληφθούμε το μέγεθος της "βοήθειας" που δίνει και η σημερινή κυβέρνηση στους δήμους και τους δημότες, θα αναφερθώ ενδεικτικά στο 21ο θέμα της σημερινής ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου Γορτυνίας.
Τι λέει αυτό το θέμα; "Λήψη απόφασης συμπαράστασης στους/στις 27 δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Αγίου Δημητρίου". Ξέρετε τι αφορά; Η κυβέρνηση, μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, προχώρησε στη δίωξη των αιρετών, τους κάλεσε σε απολογία για το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος λόγω δόλου, επειδή ψήφισαν στο δημοτικό συμβούλιο να μην ασκηθεί έφεση και να συμμορφωθεί ο δήμος με δικαστικές αποφάσεις που αναγνωρίζουν ότι 34 εργαζόμενοι/ες που είχαν προσληφθεί με σύμβαση ορισμένου χρόνου συνδέονται με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου.
Με άλλα λόγια, οι δημοτικοί σύμβουλοι που σήμερα διώκονται, αρνήθηκαν να εφαρμόσουν τη διάταξη της κυβέρνησης (άρθρο 37 του Ν. 4915/2022) με την οποία υποχρεώνουν τους δήμους να προσφεύγουν, όταν οι εργαζόμενοι υπερασπίζονται το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.
Για να το κάνουμε πιο λιανά, όταν π.χ. ένας εργαζόμενος στο δήμο Γορτυνίας θα κερδίζει μια δικαστική απόφαση που μετατρέπει τη σύμβασή του σε αορίστου χρόνου, ο δήμος Γορτυνίας θα είναι υποχρεωμένος να εξαντλεί όλα τα δικαστικά μέσα για να ανακληθεί αυτή η απόφαση.
Να τη χαίρονται, λοιπόν την κυβέρνησή τους ο κ. Κούλης και η δημοτική του αρχή για τη "στήριξη" που δίνει στους δήμους και τους δημότες, αλλά εμείς δε θα πάρουμε...Ας βγάλουν τα πολιτικά τους συμπεράσματα οι ίδιοι οι Γορτύνιοι στο δρόμο προς τις κάλπες.
Δρ. Βασίλης Σιοκορέλης
Σάββατο, 8/4/23

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 08 Απριλίου 2023 20:06 Σύνδεσμος σχολίου

    Κουλη ηρθε η ωρα να πας σπιτι σου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...