Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ρομά ξυλοκόπησαν και τραυμάτισαν αστυνομικό στην Κόρινθο

Ρομά ξυλοκόπησαν και τραυμάτισαν αστυνομικό στην Κόρινθο

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε χθες το βράδυ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου. Συγκεκριμένα, ομάδα Ρομά που βρισκόταν στον χώρο του νοσοκομείου, προκάλεσε εντάσεις και στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία.

Άμεσα, έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κορίνθου, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να τους απομακρύνουν, δέχτηκαν άγρια επίθεση. Η ομάδα των Ρομά τους γρονθοκόπησε, με αποτέλεσμα ένας εκ των αστυνομικών να τραυματιστεί στο πρόσωπο και να κριθεί αναγκαία η διακομιδή του σε νοσοκομείο της Αττικής. Ο 49χρονος αρχιφύλακας μεταφέρθηκε με περιπολικό σε νοσοκομείο, όπου εκεί διαπιστώθηκε πως φέρει κάταγμα στη μύτη. Για το περιστατικό δεν σημειώθηκε καμία σύλληψη, καθώς οι Ρομά τράπηκαν σε φυγή, ενώ φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί ένας εκ των δραστών της άγριας επίθεσης.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό βίας που σημειώνεται τα τελευταία 24ωρα στην Κορινθία, με τους δράστες και των δύο επιθέσεων να παραμένουν ασύλληπτοι.

 

----------------------------

Το Δ.Σ. της Ενωσης Αστυνομικων Υπαλληλων καταδικαζει απεριφραστα το τελευταιο γεγονος επιθεσης σε βαρος συναδελφων μας της ΔΙ.ΑΣ. και το τραυματισμο ενος εξ αυτων, απο συγκεκριμενη κοινωνικη ομαδα.

Αρχικα θα θελαμε να ευχηθουμε ταχεια αναρρωση και γρηγορη επιστροφη στην υπηρεσία του, στον τραυματισθεντα συναδελφο μας, σε εναν απο τους εμπειροτερους αστυνομικους της ΔΙ.ΑΣ.

Το χθεσινο ηταν ενα γεγονος, απο τα πολλα που ξεχειλησε το ποτηρι και αποδεικνυει περιτρανα την απαξιωση της Πολιτικης και Φυσικης Ηγεσιας για ενισχυση της Δ.Α. Κορινθιας με αστυνομικο προσωπικο. Η ξεγυμνωμενη πλεον Κορινθια καλειται να ανταπεξελθει καθημερινα με λιγοστο προσωπικο της καθημερινοτητας, οπως επισης και η σημαντικη μειωση της ενισχυσης του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Κορινθου, εχει σαν αποτελεσμα τα καθημερινα επεισοδια και εξεγερσεις αλλοδαπων, που για να κατασταλουν απασχολουν προσωπικο απο ολες τις Υπηρεσιες της Δ.Α. Κορινθιας.

Θετουμε την Φυσικη και Πολιτικη προ των ευθυνων τους και τους καλουμε ΑΜΕΣΑ να ενισχυσουν της Δ.Α. Κορινθιας με προσωπικο και την Κυβερνηση επιτελους να θωρακισει το επαγγελμα μας και τα σε βαρος μας εγκληματα να τιμωρουνται αναλογα. Καλουμε επισης τους τοπικους παραγοντες να σταθουν στο υψος των περιστασεων και να καταστησουν σαφες στην Πολιτικη και Φυσικη Ηγεσια οτι οτι και οι πολιτες της Κορινθιας ανηκουν στην Ελλαδα, εχουν δικαιωμα στην ασφαλεια, ωστε να ενισχυθουμε αμεσα, γιατι οπως εχουμε ξαναδηλωσει και θα το επαναλαβουμε, Ελλαδα δεν ειναι μονο η Αθηνα και η Θεσσαλονικη.

Δυστυχως λογω της υπαρξης μεγαλων καταυλισμων ΡOMA, γειτνιαση με την Αττικη, λειτουργια του μεγαλυτερου ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. & δομης φιλοξενιας αλλοδαπων, υποφερουμε απο εγκληματικοτητα και ελλειψη προσωπικου.

 

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2024 22:42 Σύνδεσμος σχολίου

    Από τότε που οι γύφτοι αναβαθμίστηκαν και γίνανε ρομά δεν ... παίζονται. Είναι και πολλοί οι ψήφοι ρε παιδί μου, όπως πολύ σωστά αναφέρει και ο πιο κάτω σχολιαστής.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2024 20:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Δώσε θάρρος στο χωριάτη να σου κλείσει κι άλλο μάτι!!!!
    Οι ψήφοι είναι πολλοί!!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...