Menu
RSS
Δευτέρα, 17/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ελλάδα | Ελεύθερος ο 58χρονος κτηνοτρόφος που σκότωσε επίδοξο ληστή

Ελλάδα | Ελεύθερος ο 58χρονος κτηνοτρόφος που σκότωσε επίδοξο ληστή

Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Κιλκίς, ο 54χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε 45χρονο, που μαζί με άλλα τρία άτομα (μεταξύ τους δύο ανήλικοι) προσπάθησαν να εισβάλουν και να τον ληστέψουν στην κτηνοτροφική του μονάδα στις Μουριές Κιλκίς.

Εις βάρος του, η εισαγγελέας είχε ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο και παράνομη οπλοχρησία. Στην απολογία του ο κτηνοτρόφος φέρεται να υποστήριξε ότι βρισκόταν σε άμυνα. «Φοβήθηκα για τη ζωή μου» ανέφερε, κατά πληροφορίες, τονίζοντας ότι πυροβόλησε υπό καθεστώς ταραχής. Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν αφορούν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την αυτοπρόσωπη εμφάνισή του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Προφυλακίστηκε ο 38χρονος

Εκτός από τον 54χρονο, το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου πέρασε σήμερα και ο 38χρονος φερόμενος συνεργός του θανόντος που απολογήθηκε για την πράξη της απόπειρας ληστείας. Ανακριτής και εισαγγελέας για την περίπτωσή του έκριναν ότι θα πρέπει να προφυλακιστεί.

Όπως έγινε γνωστό, στην απολογία του ανέφερε ότι πήγαν στην κτηνοτροφική μονάδα για να ζητήσουν εξηγήσεις από τον κτηνοτρόφο επειδή εκείνος – κατά τους ισχυρισμούς του – ενήργησε ασελγείς πράξεις εναντίον του 15χρονου γιου του και της ανήλικης κόρης του. «Όταν το έμαθα αυτό έχασα τη γη κάτω από τα πόδια» φέρεται να απολογήθηκε.

Στο Βόλο κρατούνται οι δύο ανήλικοι

Την εις βάρος του αυτή πράξη είχε επικαλεστεί και ο 15χρονος γιος του 38χρονου όταν κλήθηκε, ένα 24ωρο νωρίτερα, να δώσει εξηγήσεις στον ίδιο ανακριτή. Τόσο όμως ο 15χρονος όσο και ο 16χρονος φίλος του που απολογήθηκε επίσης χθες δεν έπεισαν τους δικαστικούς λειτουργούς και κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Οι δύο ανήλικοι μετήχθησαν στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου όπου θα παραμείνουν προσωρινά κρατούμενοι.

 
Ειδήσεις Σήμερα:

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...