Πάνω από τρία κιλά κοκαΐνης κατασχέθηκαν στην Λακωνία

Συνελήφθη, χθες (27.12.2024) το πρωί στην Αττική, από αστυνομικούς ειδικής ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, με τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, των Α΄ και Β΄ Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε) Λακωνίας, και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Αττικής, 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ναρκωτικά και για τα όπλα.
Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε ειδική ομάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, προέκυψε ότι ο ανωτέρω, δραστηριοποιούταν στη μεταφορά, αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνης), στην Αττική.
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε όχημα καθώς και στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους -3- κιλών και -234- γραμμαρίων και
- κινητό τηλέφωνο, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Επιπλέον, σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- -1- ζυγαριά
- -1- ξύλινο ρόπαλο και
- -1- μαχαίρι τύπου επιβίωσης.
Τέλος, υπολογίζεται πως ο 46χρονος από την εγκληματική του δράση είχε αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στις -77.000- ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου.
Σχετικά Άρθρα
- 2025 | Γιορτάζει το εξωκλήσι του Μαηθανάση στην Τρίπολη
- Σεμινάριο στρατηγικής και δεξιοτήτων στο Λεβίδι
- Και δεύτερος νεκρός από το τροχαίο στο Λεβίδι - Δεν τα κατάφερε ο οδηγός του αγροτικού
- Έφυγε από τη ζωή ο Εμμανουήλ Χρ. Λαμπρόπουλος, σε ηλικία 89 ετών
- Έξαλλοι οι Γορτύνιοι με Σκαντζό: "Κατέβα κάτω - Σπίτι σου ήρθαμε για να μας διώξεις;" (vd)