Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η εγκληματικότητα στην Πελοπόννησο!

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η εγκληματικότητα στην Πελοπόννησο!

Το μέχρι πρότινος χαρακτηριζόμενο μικροέγκλημα, οι ληστείες σε σπίτια, σε καταστήματα και στο δρόμο παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Στόχος των κακοποιών έχουν γίνει πλέον τα μικρά χρηματικά ποσά που έχουν αποσυρθεί από τις τράπεζες και κρύβονται στα μπαούλα, με την αστυνομία να αδυνατεί να αντιμετωπίσει τη νέα μάστιγα.

p>Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική διεύθυνση της Περιφέρειας Πελοποννήσου το μήνα Ιούνιο συνελήφθησαν 64 άτομα για κλοπές και 2 για απόπειρες κλοπών που αφορούσαν όχι μόνο κλοπές σπιτιών αλλά και οχημάτων.   

Ακόμα ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι αυτό της παράνομης μετανάστευσης. Η αύξηση του δείκτη της εγκληματικότητας σε άμεση σύνδεση με την αύξηση της παράνομης μετανάστευσης συνθέτουν ένα σοβαρό πρόβλημα. Σε επίπεδο Περιφέρειας το μήνα Ιούνιο συνελήφθησαν 120 αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα.

Τέλος, η χρήση των ναρκωτικών ουσιών και ιδιαίτερα από τους νέους έχει αυξηθεί επικίνδυνα τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ περίπου230 εκ.άνθρωποι έχουν δοκιμάσει οποιασδήποτε μορφής ναρκωτική ουσία μόνο μέσα στο 2010. Σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου το μήνα Ιούνιο κατασχέθηκαν από άνδρες της αστυνομίας1412,8 γραμμάριακάνναβης, 1936 δενδρύλλια κάνναβης, 659,840 λαθραία τσιγάρα,13 γραμμάριακοκαΐνη,27,5 γραμμάριαηρωίνη, 12 ναρκωτικά χάπια και 4 τσιγαριλίκια κάνναβης.

Βασιλική Παπαδοπούλου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...