Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αλβανοί κατηγορούνται για ληστείες σε σπίτια της Κορινθίας

Αλβανοί κατηγορούνται για ληστείες σε σπίτια της Κορινθίας
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, τέσσερις (4) περιπτώσεις ληστειών και δύο (2) περιπτώσεις αποπειρών ληστειών, σε οικίες και μία (1) περίπτωση διάρρηξης-κλοπής σε οικία, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βέλου- Βόχας Κορινθίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν προχθές (23.9.2016), στο Βραχάτι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου τρείς (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 20, 22 και 26 ετών, αντίστοιχα.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της ληστείας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, σύσταση συμμορίας, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει ακόμη ένα (1) 25χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Κορίνθου, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω διέπραξαν τις παρακάτω περιπτώσεις ληστειών και αποπειρών ληστειών:
• Την 21.9.2016 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Βραχάτι Κορινθίας, διέρρηξαν οικία 65χρονου ημεδαπού και αφού τον ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα.
• Την 16.9.2016 και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας Κορινθίας, διέρρηξαν οικία ζεύγους ηλικιωμένων ημεδαπών, στην οποία βρίσκονταν και μία (1) 45χρονη ημεδαπή και αφού τους ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή πιστολιού, αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα.
• Την 10.9.2016 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Βραχάτι Κορινθίας, διέρρηξαν οικία ηλικιωμένου ημεδαπού, στην οποία βρίσκονταν και μία (1) 53χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας και αφού τους ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή πιστολιού, αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα.
• Την 3.9.2016 το βράδυ, στο Ζευγολατιό Κορινθίας, μπήκαν σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής, την ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή πιστολιών, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.
• Την 3.9.2016 το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας Κορινθίας, μπήκαν στον περιβάλλοντα χώρο οικίας, 43χρονης αλλοδαπής, υπηκόου Αλβανίας και με την απειλή μαχαιριού, αποπειράθηκαν να την ακινητοποιήσουν, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.
• Την 2.9.2016 το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας Κορινθίας, μπήκαν σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής, στην οποία βρίσκονταν και μία (1) 40χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Αλβανίας και αφού τις ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή μαχαιριού και πιστολιού, αφαίρεσαν χρήματα.
Όπως επιπλέον προέκυψε, οι ανωτέρω, την 2.9.2016, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου- Βόχας Κορινθίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα και κινητό τηλέφωνο.
Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα και κινητό τηλέφωνο, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις -8.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των ανωτέρω, στο Βραχάτι Κορινθίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο (2) μαχαίρια και μικροποσότητα κάνναβης, καθώς και κοσμήματα, μέρος από τα οποία αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος του παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Κορίνθου.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...