Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επιτυχία από την Ασφάλεια Τρίπολης – Εξιχνιάστηκαν 19 περιπτώσεις απόπειρας απάτης σε ηλικιωμένους

Επιτυχία από την Ασφάλεια Τρίπολης – Εξιχνιάστηκαν 19 περιπτώσεις απόπειρας απάτης σε ηλικιωμένους
Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, δεκαεννέα (19) περιπτώσεις αποπειρών απάτης σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων, στην Τρίπολη .
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν προχθές (17.10.2016), στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 36 και 47 ετών, αντίστοιχα.
Σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρα απάτης, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.  
Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένα κυρίως άτομα, παραθέτοντας τους ψευδή γεγονότα ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.
Συγκεκριμένα, τηλεφωνούσαν σε πολίτες και αφού πρώτα εξακρίβωναν ότι πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένο άτομο, στην συνέχεια δήλωναν ψευδώς την ιδιότητα του δικηγόρου ή του αστυνομικού και με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας, για δήθεν  τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκη το τέκνο τους ή κάποιο άλλο συγγενικό τους πρόσωπο και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν βαριές σωματικές βλάβες σε ανήλικο, προσπαθούσαν να τους αποσπάσουν χρήματα.
Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, κατά το χρονικό διάστημα από την 4.10.2016 έως και προχθές (17.10.2016), στην Τρίπολη Αρκαδίας, είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν δεκαεννέα (19) άτομα.
Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποπειραθεί να αποσπάσουν συνολικά, το χρηματικό ποσό των -185.000- ευρώ.
Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα (1) επιβατηγό όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Τρίπολης.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, για την ταυτοποίηση των συνεργών τους, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

(Στη φωτογραφία, ο Διοικητής Ασφαλείας Τρίπολης, Λάμπρος Κατσαντώνης, σε πρόσφατη ενημέρωση για το θέμα αυτό, στο ΚΑΠΗ Τρίπολης)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...