Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ισόβια για την Δήμητρα Βούλγαρη - Δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό

Ισόβια για την Δήμητρα Βούλγαρη - Δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό
Κανένα ελαφρυντικό – μη ανασταλτικός χαρακτήρας της ποινής – δήμευση όπλου- καλύκων και μαχαιριού
Δεν παρέστη στην ανακοίνωση της απόφασης ποινής η κατηγορούμενη- παρέστη μόνο ο δικηγόρος Γ.Κολεντζιανός 

Τρεις ώρες μετά τα μεσάνυχτα – λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου-και μετά από 6:30 και πλέον ώρες διακοπής , ανακοινώθηκε από την Πρόεδρο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Τρίπολης η απόφαση για την 39χρονη Δήμητρα Βούλγαρη που κατηγορείτο για το φόνο του συζύγου της, Αθανασίου Λάμπρου, στην Κοιλάδα Αργολίδας, στις 8 Δεκεμβρίου του 2014.

Το Δικαστήριο, έκανε αποδεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα και αποφάνθηκε ομόφωνα υπέρ της ενοχής της κατηγορούμενης σύμφωνα με το κατηγορητήριο (ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση) και της επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, χωρίς να της αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό (πρότερος έντιμος βίος, λευκό ποινικό μητρώο).

Επίσης της επέβαλλε ποινή φυλάκισης ενός έτους για την οπλοφορία και χρηματικό πρόστιμο 1000 ευρώ καθώς και ποινή φυλάκισης 6 μηνών για την οπλοκατοχή.

Επίσης της επεβλήθη διαρκής στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων.

Η ποινή δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε η δήμευση του όπλου του φόνου- του μαχαιριού και των καλύκων που είχαν κατασχεθεί.

Τέλος αποφασίστηκε να αποσταλούν αντίγραφα της δικογραφίας στον Εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου για να διερευνηθεί τυχόν ποινική ευθύνη-συμμετοχή του Παναγιώτη Αλεξανδρή , φίλου του θύματος, με το όπλο και στο σπίτι του οποίου βρέθηκε δολοφονημένος ο Αθανάσιος Λάμπρου.

Η κατηγορούμενη δεν ήταν παρούσα στην ανακοίνωση της ποινής που της επεβλήθη και μοναδικός εκπρόσωπος της ήταν ο δικηγόρος Γ. Κολεντζιανός που είχε διοριστεί αυτεπάγγελτα από το Δικαστήριο.

Η παρέμβασή του ήταν όσον αφορά την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό.

Να αναφέρουμε πως η δίκη κράτησε 17 μέρες (ακροαματική διαδικασία με πολλές ενστάσεις, αιτήσεις εξαίρεσης της Προέδρου, υποβολή αγωγής κακοδικίας, διορισμούς δικηγόρων, αποβολές δικηγόρων και βίαιη απομάκρυνσή τους από τη δικαστική αίθουσα, βίαιη προσαγωγή μαρτύρων και γενικότερα πολύ ένταση) και ολοκληρώθηκε χωρίς την απολογία της κατηγορούμενης, παρά μόνο με κάποιες δηλώσεις της και με την εξέταση 36 μαρτύρων από τους συνολικά 42 μάρτυρες (δεν κατέθεσαν οι μάρτυρες υπεράσπισης και κάποιοι που είχαν δηλώσει ασθένεια).
Πηγή - www.drt915.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...