Menu
RSS
Τρίτη, 20/01/2026
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
PARNONAS LEADER 14 20 BANNER GIA SITE 3840 X 920 1

Δείτε πως η αστυνομία "σκανάρει" τις πινακίδες μας (vd)

Δείτε πως η αστυνομία "σκανάρει" τις πινακίδες μας (vd)

Πρόκειται για ένα σύστημα που εξοπλίζει πάνω από 50 περιπολικά, με απόλυτη μυστικότητα για το ποια είναι αυτά. Σημειώστε πως αυτά είναι με τα σήματα της ΕΛ.ΑΣ αλλά και με «πολιτική» περιβολή.
Βασικός σκοπός του συγκεκριμένου σαρωτή, είναι ο εντοπισμός κλεμμένων οχημάτων, και αυτών που έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες κλπ.

Παράλληλα τα αστυνομικά όργανα θα μπορούν να εντοπίσουν τα οχήματα στα οποία έχουν βεβαιωθεί παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και αυτές δεν έχουν τακτοποιηθεί, έχουν οικονομικές εκκρεμότητες (πχ απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας), έχει αφαιρεθεί η άδεια κυκλοφορίας κλπ.

Σημειώστε πως σύμφωνα με πληροφορίες μας, πολύ σύντομα θα εντοπίζονται με το σύστημα αυτό και τα ανασφάλιστα οχήματα, αφού ολοκληρώνεται η διασταύρωση στοιχείων των εμπλεκόμενων Υπουργείων με τον κεντρικό υπολογιστή της ΕΛ.ΑΣ. Με αυτόν είναι συνδεδεμένοι και οι φορητοί υπολογιστές του συστήματος αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων.

Είναι χαρακτηριστικό πως το σύστημα έχει τη δυνατότητα μέχρι και 15.000 ανάγνωσης πινακίδων την ώρα, ενώ διαβάζει ακόμα και τις πινακίδες οχημάτων που κινούνται με ταχύτητες άνω των 170 χιλιομέτρων την ώρα!

Εδώ και δύο χρόνια και η Κυπριακή αστυνομία εφοδιάστηκε με το σύστημα αυτό. Μάλιστα με απόλυτη άνεση -γιατί σκοπός είναι η καταστολή  και όχι η τιμωρία- έδωσε στη δημοσιότητα το παρακάτω video, εξηγώντας το πως λειτουργεί. Ετσι ακριβώς λειτουργεί και το σύστημα των περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ.

https://www.newsauto.gr/

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...