Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εξιχνιάστηκαν απάτες στην Αρκαδία

Εξιχνιάστηκαν απάτες στην Αρκαδία

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών, εννέα (9) περιπτώσεις απάτης, στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, στο Άστρος Αρκαδίας και στη Νίκαια Αττικής.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας από 36 έως 49 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση συμμορίας και απάτη, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία, εξαπατούσαν άτομα- επιχειρηματίες, παραθέτοντάς τους ψευδή στοιχεία ως αληθή.

Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιούσαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με επιχειρηματίες, δηλώνοντας τους ψεύτικα στοιχεία και προέβαιναν σε παραγγελίες προϊόντων που διέθεταν προς πώληση, αξίας μεγάλων χρηματικών ποσών.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 6.3.2019 έως και την 20.5.2019, στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, στο Άστρος Αρκαδίας και στη Νίκαια Αττικής, είχαν διαπράξει συνολικά εννέα (9) περιπτώσεις  απατών, αποκομίζοντας από την εγκληματική τους δράση παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -33.000- ευρώ.

Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων (έπιπλα κ.α.), τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ επιπλέον συνελήφθη ο ανωτέρω 49χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για παρόμοια αδικήματα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, για την ταυτοποίηση των συνεργών των ανωτέρω και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...