Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έχασε από την Ρωσία η Εθνική U19 του Καστρίτη

Έχασε από την Ρωσία η Εθνική U19 του Καστρίτη

Η Ρωσία ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και πολύ εύστοχη και πήρε τη νίκη με 83-75 στην αναμέτρησή της με την Ελλάδα (του Γιάννη Καστρίτη από την Τρίπολη) στη 2η μέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Εφήβων στο Ηράκλειο Κρήτης.

Αύριο οι ομάδες έχει ρεπό και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιστρέφει στο παρκέ μεθαύριο (2/7, 20.30) οπότε και θα αναμετρηθεί με την Αργεντινή.

Μπορεί τα πρώτα βήματα να ήταν καλά για την ελληνική ομάδα, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Το 1-4 (2’) έγινε 5-6 (4’20’’) και από εκεί και πέρα η Ρωσία κυριάρχησε απόλυτα για να φτάσει με ένα 14-0 στο 19-6 (5’35’’΄) και λίγο αργότερα στο 27-9 (7’10’’). Ο Εβγκένι Πασούτιν είδε τους παίκτες του να σουτάρουν με το εντυπωσιακό 10/11 εντός πεδιάς, ενώ στο στο πρώτο εξάλεπτο η Ελλάδα μετρούσε ήδη τέσσερα λάθη. Η διαφορά έφτασε στο +19 (31-12, 9’30’’) με την πρώτη περίοδο πριν έρθει η απάντηση με καλύτερη άμυνα και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα για το 31-20 (11’) με τους Κολοβέρο, Αρνόκουρο και Ρογκαβόπουλο σε πρώτο πλάνο.

Η Ελλάδα συνέχισε να πιέζει και το αποτέλεσμα ήταν να μειώσει ως τους επτά πόντους (34-27, 14’). Η Ρωσία εκμεταλλεύτηκε το οποιοδήποτε λάθος της ελληνικής άμυνας, πήγε και πάλι πιο δυνατά στο ριμπάουντ, πήρε πόντους από τη γραμμή (9/14), έφτασε στο +16 (49-33, 19’27’’) και στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου και στο +18 (62-44, 27’).

Η προσπάθεια συνεχίστηκε και η διαφορά έπεσε στους επτά (62-55, 31’14’’), η διαφορά πήρε διψήφια τιμή και πάλι πριν πέσει στους εννέα δύο λεπτά πριν το φινάλε (78-69). Η προσπάθεια συνεχίστηκε, αλλά η Ρωσία πήρε τη νίκη, η οποία σφραγίστηκε με το τελικό 83-75.

Διαιτητές: Λοκατέλι (Βραζιλία), Ζουράποβιτς (Βοσνία Ερζεγοβίνη), Ντομίνγκεζ Βιβερός (Μεξικό)

Δεκάλεπτα: 31-15, 49-34, 62-48, 83-75

Ρωσία (Πασούτιν): Ερσόφ 16, Καντοσνίκοφ 2, Κβίτκοβσκιχ 19, Μιχαϊλόφσκι 20 (13 ριμπ., 12 ασίστ), Σχερμπένεφ 6, Μπαρίσεφ, Ντολίνιν 8, Γκόλντιν, Κονοβάλοφ, Πετένεφ 1, Σορόκιν 3, Βεντίσχεφ 8.

Ελλάδα (Καστρίτης): Αρνόκουρος 7 (5 ριμπ.), Αρσενόπουλος 12, Χουγκάζ 5, Καράμπελας 6 (4 ασίστ), Ρογκαβόπουλος 26, Μπαζίνας, Χατζηδάκης 3, Γεωργαλάς, Κολοβέρος 4 (5 ριμπ.), Σανδραμάνης, Σωτηρίου 6 (5 ριμπ.), Βουλγαρόπουλος 4.

Διαβάστε τι δήλωσαν ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιάννης Καστρίτης, αλλά και ο γκαρντ της Εθνικής U19, Ιωσήφ Κολοβέρος, μετά την ήττα με 83-75 από τη Ρωσία στη δεύτερη αγωνιστική του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

Γιάννης Καστρίτης: «Δεν είπαμε κάτι ιδιαίτερο στα αποδυτήρια. Ξέρουμε τι μπορούν να κάνουν και το βλέπουμε καθημερινά, όπως ξέρουν και τα ίδια τα παιδιά. Κάθε μέρα που περνά θα παρουσιάζουμε καλύτερη εικόνα, αλλά θα πρέπει να διορθώσουμε το πρόβλημα του κακού ξεκινήματος. Συνέβη και απέναντι στις Φιλιππίνες, συνέβη και σήμερα. Από την άλλη έχουμε έναν οδηγό, ότι αν παίξουμε όπως στο δεύτερο ημίχρονο μπορούμε να παίρνουμε αυτό που δικαιούμαστε από κάθε παιχνίδι, γιατί αδικούμε τους εαυτούς μας. Το σημαντικό είναι η επόμενη μέρα, η επόμενη αναμέτρηση και είμαι σίγουρος πως θα βελτιωθούμε. 

«Δεν νομίζω ότι έπαιξε ρόλο το χαμηλό σχήμα, αλλά επειδή παίξαμε περισσότερο με καρδιά και στηριχτήκαμε στην άμυνα. Μπορεί να είμαστε πιο ευέλικτοι με χαμηλά σχήματα, μπορεί να λειτούργησε καλύτερα, αλλά όχι επειδή ήταν πιο ευέλικτο το σχήμα, αλλά επειδή έπαιξαν με καρδιά και ψυχή τα παιδιά. 

«Δεν θα έχουμε στο μυαλό μας τα σενάρια για την κατάταξή μας στο ματς της Τρίτης με την Αργεντινή. Το σημαντικό είναι να βελτιωνόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι. Έτσι κι αλλιώς ξέρουμε ότι σε κάθε τέτοιο τουρνουά υπάρχουν κομβικά παιχνίδια, που είναι τα χιαστί. Έχουμε προπονήσεις μέχρι τότε για να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Αν και είναι άσχημο να το λέμε μετά από ήττα, η ομάδα παρουσίασε πρόοδο. Σίγουρα δεν είμαστε ευχαριστημένοι που χάσαμε, αλλά έχουμε πλέον οδηγό για το πώς πρέπει να παρουσιαστούμε για 40 λεπτά στο υπόλοιπο του τουρνουά». 

Ιωσήφ Κολοβέρος: «Το παλέψαμε μόνο στο δεύτερο μέρος. Στο πρώτο ήμασταν κάπως νωχελικοί. Θα πρέπει στη συνέχεια να μπαίνουμε δυνατά από την αρχή. Η Ρωσία είχε πιο δυνατά κορμιά, πιο ψηλά παιδιά, αλλά το παλέψαμε και είχαμε 17 επιθετικά ριμπάουντ. Τώρα κοιτάζουμε το ματς με την Αργεντινή, υπάρχουν πιθανότητες ακόμη να βγούμε πρώτοι στον όμιλο, οπότε το αντιμετωπίζουμε σαν τελικό το παιχνίδι της Τρίτης. Θα πρέπει να πιέσουμε όπως στο δεύτερο ημίχρονο και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ». 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...