Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μεγαλόπολη | "Κώστας Κακκαβάς" θα ονομαστεί επίσημα το κλειστό στάδιο της πόλης!

Μεγαλόπολη | "Κώστας Κακκαβάς" θα ονομαστεί επίσημα το κλειστό στάδιο της πόλης!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης προσκαλεί την Κυριακή 25/8/2019 στις 11.00 το πρωί στο Δημοτικό Κλειστό Στάδιο Μεγαλόπολης στην τελετή ονοματοδοσίας του κλειστού σταδίου σε «Κώστας Κακαβάς».

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΚΚΑΒΑΣ

Ο πρώην Δήμαρχος Μεγαλόπολης Κώστας Κακκαβάς έφυγε προσφάτως από τη ζωή και παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την επικήδεια αναφορά του νυν Δημάρχου Διονύση Παπαδόπουλου για το έργο και την προσφορά του.

"Με δικαιολογημένη συγκίνηση και γνήσια θλίψη, με την θεσμική ακρίβεια και με την δέουσα στο γεγονός και στο μέγεθος του ανδρός τυπική επισημότητα, η κοινωνία της Μεγαλόπολης αλλά και όλης της Αρκαδίας, οι πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς, οι δημότες και οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου, αποχαιρετούμε μαζί με τους οικείους του τον Κώστα Κακκαβά, τον άνθρωπο που με την έντονη επί έξι δεκαετίες αγωνιστική, πολιτική, κοινωνική και συνδικαλιστική δράση  και με την βαρύνουσα πολύπλευρη προσφορά στην κοινωνία της Μεγαλόπολης και ευρύτερα της Αρκαδίας, αγαπήθηκε όσο λίγοι.

Αποχαιρετούμε και αποτίουμε φόρο τιμής στον πολιτικό και άνθρωπο Κώστα Κακκαβά, ο οποίος:

  • Πήρε μέρος στον αγώνα κατά των κατακτητών στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής.
  • Συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση και αργότερα υπέστη  διωγμούς, φυλακίσεις και εξορίες.
  • Δραστηριοποιήθηκε στην Ε.Δ.Α. δίνοντας διαρκή πολιτικό αγώνα.
  • Αντιστάθηκε στην δικτατορία από την οποία εξορίστηκε στην Γυάρο το 1967.
  • Ανέπτυξε από το 1958 έως το 1976 συνδικαλιστική δράση σε όλα τα επίπεδα σωματειακής εκπροσώπησης.
  • Εντάχθηκε πρωτοπόρος από τα πρώτα χρόνια στις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ και συμμετείχε στην ανάπτυξη του κινήματος για πολλά χρόνια.
  • Έλαβε μέρος σε σειρά βουλευτικών εκλογών ως υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας.
  • Δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως Νομαρχιακός Σύμβουλος την περίοδο 1964-1967 και ως Δήμαρχος Μεγαλόπολης την περίοδο 1982-1986.

H  τοπική κοινωνία της Μεγαλόπολης ιδιαιτέρως  αναγνωρίζει την προσφορά  του τόσο ως ενεργού δημότη όσο και ως θεσμικού προσώπου της αυτοδιοίκησης, με έργα και παρεμβάσεις που άλλαξαν στην δεκαετία του 80 την μορφή και πορεία της πόλης.

Η δημαρχιακή του θητεία συνδέθηκε μεταξύ άλλων με την Γεωργική Σχολή, με την ανέγερση του Κλειστού Γυμναστηρίου, με την καθιέρωση του Μνημείου 212 Εκτελεσθέντων στις Βίγλες, με το Μνημείο πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου και το Μνημείο πλατείας Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, με την ίδρυση του Κέντρου Υγείας για την εξυπηρέτηση της πόλης και  65  κοινοτήτων της επαρχίας.

Δικαίως το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα, ως αναγνώριση της προσφοράς του αγωνιστή της Δημοκρατίας και εξέχοντος πολιτικού προσώπου Κώστα Κακκαβά, του οποίου την  μνήμη θα συνοδεύει πάντα η αγάπη  των συγκαιρινών του και η αναγνώριση των κατοπινών."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...