Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καλαμάτα | Με Λιόλιο και Γιαννάκη παρουσιάστηκε το βιβλίο του Σταύρου Κουκάκη «Το Ταξίδι των Αναμνήσεων»  

Καλαμάτα | Με Λιόλιο και Γιαννάκη παρουσιάστηκε το βιβλίο του Σταύρου Κουκάκη «Το Ταξίδι των Αναμνήσεων»   

Με την τιμητική παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) Βαγγέλη Λιόλιου και του Hall Of Famer και Προέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ) Παναγιώτη Γιαννάκη πραγματοποιήθηκε –αποχαιρετώντας το 2021- η παρουσίαση του βιβλίου «Το Ταξίδι των Αναμνήσεων» του Σταύρου Κουκάκη.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος ανέφερε μεταξύ άλλων πώς «τα βιβλία πρέπει να μπαίνουν στην καρδιά μας και αυτό το βιβλίο θα πάρει την θέση του στην βιβλιοθήκη της Ομοσπονδίας», ενώ τόνισε ότι «Βλέποντας το παρελθόν θα πρέπει να οραματίζεσαι το μέλλον. Πρέπει να ξαναζωντανέψουμε το όραμα στους παράγοντες και την δίψα στους προπονητές να διδάξουν τα παιδιά»

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Γιαννάκης τόνισε «πώς το παρελθόν μπορεί να μας δώσει τα στοιχεία που χρειαζόμαστε για το μέλλον. Πρέπει να το μελετάμε πάντα και να προσπαθούμε να μάθουμε από αυτό. Να παρακινήσουμε τα παιδιά και να βρούμε τον τρόπο να επικοινωνήσουμε με αυτά. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που να αγαπάνε το παιχνίδι και συγχρόνως να δουλέψουν για αυτό. Η περιοχή έχει αναδείξει και προσφέρει παιδιά που συνέβαλλαν στις επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ, εκπροσωπώντας την πατρίδα μας σε όλο τον κόσμο. Όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα σε αυτό το βιβλίο, όπου αναδεικνύονται πρόσωπα και ομάδες»

Το βιβλίο προλόγισαν ο προπονητής μπάσκετ Ντίνος Κουμανάκος και οι διεθνείς παίκτες Νίκος Χατζής και Νίκος Παπανικολόπουλος, που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ, συγκινώντας toyw παρευρισκομένους στην εκδήλωση εκπρόσωπους του πολιτικού κόσμου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συλλογικών φορέων, αλλά και εμβληματικούς παίκτες, προπονητές και παράγοντες της ευρύτερης περιοχής.

Η βραδιά ανέδειξε συναισθήματα, η συγκίνηση, η νοσταλγία και η αγάπη για το μπάσκετ ήταν έκδηλη, έκλεισε δε με την ευχαριστήρια ομιλία του βραβευμένου από τον ΠΣΑΤ συγγραφέα Σταύρου Κουκάκη.

Οι «σταθμοί» του βιβλίου, που έχει κερδίσει τα επαινετικά σχόλια όλων, από την πρώτη μέρα παρουσίασης του -20 Σεπτεμβρίου 2021- μέχρι σήμερα:

  • Στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης, παρόντος του Hall Of Famer Παναγιώτη Γιαννάκη, το βιβλίο παρουσίασαν ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και οι διακεκριμένοι Αρκάδες αθλητικοί συντάκτες Έλενα Μπουζαλά και Τάσος Κολλίντζας. Κορυφαία στιγμή της παρουσίασης, η επιστροφή του δαχτυλιδιού Πρωταθλητή του WNBA στην Αταλάντη Τασουλή μετά από 24 χρόνια προσμονής!
  • Στον Cosmos Fm της Νέας Υόρκης υπήρξε ραδιοφωνική συνάντηση με την Ομογένεια. Το βιβλίο παρουσιάστηκε στην εκπομπή του Κώστα Φίλιου «Κυριακάτικη διαδρομή» από την Μαριάντζελα Κεφάλα. Καλεσμένοι της ήταν ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και ο Συγγραφέας.
  • Στην Αρχαία Ολυμπία, το βιβλίο παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια του 8ου Διεθνούς Αθλητικού Σχολείου, αποσπώντας τα καλύτερα σχόλια των παρευρισκομένων, με την πρόταση της Ελένης Παπαθανασίου (προπονήτρια μπάσκετ με θητεία και στις εθνικές ομάδες) για δημιουργία Μουσείου Μπάσκετ στην περιοχή να κάνει αίσθηση.
  • Στο Μουσείο της Ακρόπολης, στα «Δημοσιογραφικά Βραβεία της Χρονιάς» ήρθε η διπλή βράβευση, πρώτα για την πολυτελή έκδοση του βιβλίου και στη συνέχεια το θέμα με την «επιστροφή του δαχτυλιδιού στην Αταλάντη Τασουλή μετά από 24 χρόνια» βραβείο που έχει αθλοθετηθεί στην μνήμη του ιδρυτικού μέλους του ΠΣΑΤ Γιώργου Παντούρη.
  • Στην Καλαμάτα, έγινε η τρίτη παρουσίαση του βιβλίου, όπου οι φίλοι του μπάσκετ έδωσαν δυναμικό παρών δείχνοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους και τον ενθουσιασμό τους για την έκδοση αυτή.

Το βιβλίο πρόκειται να τοποθετηθεί στη βιβλιοθήκη του Μουσείου του Μπάσκετ της ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη, εκεί που έχουν πάρει την θέση τους και τα δύο προηγούμενα βιβλία του Σταύρου Κουκάκη, το «Δέκα και Ένα Χρόνια Μπάσκετ», που εκδόθηκε το 2002 και «Η Ιστορία Ενός Σαραντάρη», που εκδόθηκε το 2016.

Η παρουσία τόσων σπουδαίων προσωπικοτήτων στην εκδήλωση αποδεικνύουν την καθολική αναγνώριση του Σταύρου στον χώρο της καλαθοσφαίρισης, αλλά και την αναγνώρισή του ως ενός συγγραφέα που καταγράφει με τρόπο ξεχωριστό την ιστορία του μπάσκετ.

Το "Καλημέρα Αρκαδία" παρουσιάζει εικόνες από την παρουσίαση του βιβλίου του συμπατριώτη μας συναδέλφου και «μπασκετανθρώπου» Σταύρου Κουκάκη στην Καλαμάτα.

 

 

 

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 20:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Ε σε πιάνει μια αηδία

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 19:24 Σύνδεσμος σχολίου

    Νισάφι πια με το βιβλίο του Κουκάκη. Στον ύπνο μας το βλέπουμε. Ούτε ο πρωτος είναι που γράφει βιβλίο, ούτε ο τελευταίος. Υπάρχουν και πολύ καλύτεροι. Το πολύ το κυρ' ελέησον το βαριέται κι ο παπάς

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 15:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Φτάνει πιά κόψτε το. ΕΛΕΟΣ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...