Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο "Ζορό" που φόρεσε την φανέλα του Παναρκαδικού έγινε 39 ετών!

Ο "Ζορό" που φόρεσε την φανέλα του Παναρκαδικού έγινε 39 ετών!

Ήταν 19 Ιανουαρίου του 1983, όταν ο Ίσμαελ γεννιόταν στη Σάντα Ελένα της Αργεντινής. Μία μικρή πόλη περίπου 18.000 κατοίκων που βρίσκεται κοντά στον ποταμό Παρανά. Μία πόλη που στη χώρα του φημίζεται για τον διαγωνισμό ψαρέματος κάθε Νοέμβριο και για το φεστιβάλ "Provincial de la Chamarrita" κάθε Γενάρη. Και πλην του Μπλάνκο αποτελεί γενέτειρα και του πορτιέρο Βίλι Καμπαγέρο με καριέρα στις Μάλαγα, Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι.

Ιδιαίτερα θρήσκος, όταν έπαιζε στην Αργεντινή είχε επτά εικόνες της Παρθένου του Σαν Νικολάς να τον φυλάνε (σ.σ. άλλη στο ντουλαπάκι του, άλλη είχε η γυναίκα του, άλλη στις κάλτσες του κτλ).

 

Το ξεκίνημα 

Κλώτσησε το τόπι για πρώτη φορά στην τοπική ομάδα Κάμπα Κούα, με αποτέλεσμα να τον τσεκάρουν αρκετές ομάδες και τελικά να καταλήξει στη γειτονική Σάντα Φε και την ομάδα της Κολόν. 

Ο Μπλάνκο ξεκίνησε την καριέρα του το 2002 στην Κολόν Σάντα Φε. Ωστόσο το καλό ξεκίνημα επισκίασε ένας σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο. Υπέστη ρήξη χιαστών το 2004 με αποτέλεσμα να χάσει τη θέση του στην πρώτη ομάδα. 

Ο δανεισμός για να βρει ξανά τον εαυτό του ήταν μονόδρομος και έτσι έγινε. Τον Γενάρη του 2005 μετακόμισε στην Παραγουάη και στην ιστορική Λιμπερτάδ, όπου σε λίγα ματς έκανε ωραία πράγματα. Έπαιξε και στο Λιμπερταδόρες σκοράροντας δύο φορές με αποτέλεσμα μέσα σε έξι μήνες να παίξει 21 ματς και να βάλει επτά γκολ.

Ο δανεισμός έληξε και ο Ίσμαελ επέστρεψε στα πάτρια εδάφη για να παίξει δανεικός στην Ολίμπο που έπαιζε στη β' κατηγορία της Αργεντινής. Και ξεκίνησε ανέλιξη.

Ο Μπλάνκο έκανε πράγματα και θαύματα. Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Απερτούρα του 2006 με 18 γκολ και στην Κλαουσούρα του 2007 με 11 γκολ, συμβάλλοντας στην άνοδο της ομάδας του στην Πριμέρα Ντιβισιόν της Αργεντινής. Το 2007 επέστρεψε στην Κολόν,  όπου δεν έμεινε πολύ, αφού είχε έρθει η ώρα για το ταξίδι στην Ευρώπη.

Η άφιξη στην ΑΕΚ

Παρασκευή απόγευμα, 10 Αυγούστου 2007 η ΑΕΚ ανακοινώνει την άφιξη του Ίσμαελ Μπλάνκο για 1+3 χρόνια. Έπειτα από διαπραγματεύσεις που πέρασαν από... σαράντα κύματα, ο Αργεντινός επιθετικός υπογράφει το συμβόλαιό του. Εντάσσεται στην Ένωση με 850.000 ευρώ και ρήτρα σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ. 

Ο «Ζορό», όπως είναι το παρατσούκλι του Μπλάνκο, με αφορμή τους πανηγυρισμούς του έπειτα από κάθε γκολ του με την ΑΕΚ πέτυχε πολλά σπουδαία πράγματα στον δικέφαλο, ενώ έχει στο παλμαρέ του και το Κύπελλο Ελλάδος τη σεζόν 2010-11, αλλά και του δις πρώτου σκόρερ στη Superleague (2007-08, 2008-09) και του Κυπέλλου (2008–09, 2010–11).

Το τέλειο ντεμπούτο στο πρωτάθλημα με τον Ατρόμητο

Ο Μπλάνκο έδειξε από το ντεμπούτο του στην Ελλάδα πως είναι δεινός σκόρερ. Ήταν το ματς της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο, όπου η Ένωση επικράτησε με 2-0 χάρη σε δύο δικά του τέρματα. Η κλασική ρήση πως «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» επιβεβαιώθηκε περίτρανα.

 

Οι επιδόσεις του με τα «κιτρινόμαυρα»

Ο Ίσμαελ στην πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα (σεζόν 2007-08) αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Superleague με 19 γκολ σε 28 αναμετρήσεις, ενώ σκόραρε μια φορά στα Play off και στο Europa League.

 

Ο Αργεντινός στράικερ δεν έμεινε όμως μόνο εκεί, καθώς και την επόμενη αγωνιστική σεζόν αναδείχθηκε ο τοπ σκόρερ του πρωταθλήματος με 14 γκολ (όσα και ο Λουτσιάνο Γκαλέτι) σε 30 ματς.

 

Όμως, συνολικά στη χρονιά σημείωσε 23 με άλλα τρία στα Play Off, ένα στην Ευρώπη και 5 στο Κύπελλο, όπου και εκεί ήταν πρώτος σκόρερ του θεσμού. Αυτή ήταν και η συνολικά καλύτερη επίδοσή του στα τέσσερα χρόνια που αγωνίστηκε στην Ελλάδα με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Η σεζόν 2009-2010, ωστόσο, δεν ήταν καλή. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς το έβαζε να παίζει στα άκρα και ο Μπλάνκο τελείωσε το πρωτάθλημα με μόλις 8 γκολ σε 29 εμφανίσεις και συνολικά 13 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις (1 στα πλέι οφ, 4 στην Ευρώπη και κανένα στο Κύπελλο).

Και φθάνουμε στην τελευταία του σεζόν στην ΑΕΚ με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο, όπου αρχίζει να βρίσκει ξανά τον εαυτό του, αν και πολλές φορές ερχόταν από τον πάγκο. Ολοκλήρωσε τη χρονιά σημειώνοντας 9 τέρματα στη Superleague, έχοντας 22 συμμετοχές, αλλά πολλά ως αναπληρωματικός. Ο Μπλάνκο πέτυχε 2 γκολ στην Ευρώπη, κανένα στα πλέι οφ, ενώ στο Κύπελλο σκόραρε 4 φορές πανηγυρίζοντας στο τέλος την κατάκτηση του Κυπέλλου και του πρώτου σκόρερ του θεσμού.

 

Ο αστικός μύθος για τον μάνατζερ του

Και το καλύτερο δεν σας είπαμε... Ο αστικός μύθος λέει πως αν ρωτούσε κάποιος τον μάνατζερ του για τα προτερήματά του δεν θα έβγαζε άκρη. 
Έλεγε πως μπορεί να μην είναι γρήγορος, να μην έχει ιδιαίτερη ντρίμπλα, να μην είναι τόσο δυνατός ή ψηλός, να μην χει την καλύτερη τεχνική στον κόσμο, αλλά στην ταυτότητά του σίγουρα στο “επάγγελμα” θα γράφει με μεγάλα γράμματα “Σκόρερ”. Έχει σκοράρει με σουτ εκτός περιοχής, με πλασέ, με πέναλτι, με κεφαλιά,, με ανάποδο ψαλίδι, ακόμα και με τακουνάκι. Ξέρει να παίρνει τις σωστές θέσεις και να βάζει την μπάλα στο πλεχτό. Και αυτό έχει σημασία στο ποδόσφαιρο. 

 

Ο πανηγυρισμός με τη μάσκα

Το 2007 σε συνέντευξή του στην «Ole» αποκάλυψε το πώς έγινε… Ζορό και άλλα ενδιαφέροντα προσώνυμια που του είχαν δώσει στην ΑΕΚ.

Όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, το παρατσούκλι του «Ζορό» ήταν στο επίκεντρο. «Στο περιοδικό της ομάδας, έβαλαν πόστερ με τη φωτογραφία μου. Κάποιοι συμπαίκτες μου (ο Αρουαμπαρένα μεταξύ αυτών) την έφτιαξαν και έμοιαζε με τον Ζορό. Από τότε πανηγυρίζω έτσι τα γκολ μου, με τη μάσκα και την υπογραφή μου. Τώρα όμως δεν μπορώ να ξανακάνω αυτό τον πανηγυρισμό, γιατί με προειδοποίησαν πως κινδυνεύω να μου επιβάλλουν πρόστιμο», είχε πει χαρακτηριστικά και συμπλήρωνε: «Ο Ενσαλίβα με φωνάζει Τσε Γκεβάρα. Ο Ριβάλντο με φωνάζει Ζορό».

Ο αγώνας που θυμάται και το αξέχαστο γκολ, τα κλάματα για το 2008

Αν ρωτήσει κανείς τον Μπλάνκο ποιο ματς θυμάται και ποιο γκολ του έχει μείνει αξέχαστο με την ΑΕΚ, θα πάρει συγκεκριμένες απαντήσεις.
«Κανένα ματς με τη φανέλα της ΑΕΚ δεν πρόκειται να ξεχάσω», δηλώνει και για το γκολ απαντά: «Αυτό που μου έχει μείνει χαραγμένο στο μυαλό ήταν η νίκη που πήραμε στα τελευταία λεπτά κόντρα στον Ολυμπιακό με 1-0 το 2010. Δεν γίνεται να μην το θυμάμαι. Ήταν ένα απίστευτο παιχνίδι».

Ενώ για το 2008 και την περιβόητη υπόθεση Βάλνερ που στερεί από την ΑΕΚ το πρωτάθλημα, έχει δηλώσει: ««Στην αρχή δεν είχαμε καταλάβει γιατί ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής κι αυτό διότι εμείς ήμασταν που είχαμε περισσότερους βαθμούς. Όταν όμως κατάλαβα ότι ο Ολυμπιακός έκανε ένσταση και πήρε το ματς στα χαρτιά, ήθελα να κλάψω».

 

Μετά την ΑΕΚ τι;

Έπειτα από μια τετραετία επί ελληνικού εδάφους με τη φανέλα της ΑΕΚ, το καλοκαίρι του 2011 πήγε στο Μεξικό για την Σαν Λουίς, όπου αγωνίστηκε σε 15 ματς και πέτυχε δύο γκολ. Ωστόσο, δεν έμεινε για μεγάλο διάστημα εκτός Ευρώπης, καθώς τον Φεβρουάριο του 2012 πήγε στην Πολωνία για την Λέγκια Βαρσοβίας, όπου έπαιξε 10 ματς με δύο γκολ. 

Το καλοκαίρι του 2012 πήγε στη Γερμανία για τη Μόναχο 1860, όπου αγωνιζόταν και ο πρώην συμπαίκτης του στην ΑΕΚ, Γρηγόρης Μάκος και σε 15 ματς σκόραρε δύο φορές.

Έπειτα από μικρό διάστημα παρουσίας επί γερμανικού εδάφους, τον Φεβρουάριο του 2013 επέστρεψε στην πατρίδα του για τη Λανούς. Μέτρησε 16 συμμετοχές, 5 γκολ εκ των οποίων τα δύο στο 5-1 επί της Ρίβερ με την ομάδα να τερματίζει στην 3η θέση στην Torneo Final.

Ακολούθως αγωνίστηκε στο Εκουαδόρ με τη φανέλα της Μπαρσελόνα για δύο χρόνια με 29 γκολ σε 81 ματς και το καλοκαίρι του 2016 επιστρέφει στην Αργεντινή για την Κολόν και σε μία σεζόν κάνει 22 ματς με έξι τέρματα. 

Το καλοκαίρι του 2017 υπογράφει στην Ατλέτικο Τουκουμάν παίζοντας 22 ματς με τρία τέρματα και έναν χρόνο αργότερα υπογράφει στην Ατλέτικο Μίτρε, όπου παίζει σε 30 ματς και σκοράρει επτά φορές.

Τον Ιανουάριο του 2020 επιστρέφει στην Ελλάδα, αφού στις 7 του μηνός υπέγραψε συμβόλαιο στον Α.Ο. Αιγάλεω μέχρι το τέλος της σεζόν, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Football League. 

Τον Δεκέμβριο του 2020 συμφωνεί με την ομάδα του Παναρκαδικού για να ακολουθήσει και το πέρασμα από τον Ιάλυσο στη Ρόδο.

sdna.gr

2 σχόλια

  • ΓΙΑΝΝΗΣ
    ΓΙΑΝΝΗΣ Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 20:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο 18.53 προφανώς δεν ήταν στο γήπεδο συχνά. Η κακία και ο κομπλεξισμός περισσεύει σε μερικούς. Ένας διάσημος ποδοσφαιριστής έμεινε 1 χρόνο στη μίζερη πόλη μας και σας ενόχλησε. Λυπάμαι που οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να φύγω από τη μιζέρια, την κακία και την κακομοιριά !!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 18:53 Σύνδεσμος σχολίου

    ΠΟΤΕ ΦΟΡΕΣΕ ΦΑΝΕΛΑ Ο ΜΠΛΑΝΚΟ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ? ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ ΟΥΤΕ ΣΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΠΗΓΑΙΝΕ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...