Menu
RSS
Παρασκευή, 03/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κηδεία Νικολαΐδη | Η ανατριχιαστική στιγμή που ο Αρκάς Μιχάλης Μουρούτσος μεταφέρει τα ολυμπιακά μετάλλια

Κηδεία Νικολαΐδη | Η ανατριχιαστική στιγμή που ο Αρκάς Μιχάλης Μουρούτσος μεταφέρει τα ολυμπιακά μετάλλια

Ράγισαν καρδιές σήμερα στην κηδεία του Ολυμπιονίκη του τάε κβο ντο Αλέξανδρου Νικολαΐδη το απόγευμα του Σαββάτου 15/10 στη Θεσσαλονίκη και μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν η στιγμή που ο Αρκάς (από τα Λαγκάδια Γορτυνίας) συναθλητής του Μιχάλης Μουρούτσος μετέφερε τα μετάλλια του αδικοχαμένου αθλητή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 και του 2004. Τα δύο ασημένια μετάλλια θα τεθούν σε δημοπρασία - όπως επιθυμούσε και ο ίδιος - με τα έσοδα να πηγαίνουν σε ιδρύματα.

 
Όπως έγραψε ο ίδιος ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του στο Facebook, "αν ερχόμαστε σε αυτή τη ζωή για κάποιο σκοπό, εγώ έχω αποφασίσει ποιος θα είναι αυτός. Να προσφέρω ελπίδα μέσα από όσα κατάφερα στην ζωή μου, από τα όμορφα μέχρι τα άσχημα".

"Για αυτόν τον λόγο, τα δύο μου αργυρά Ολυμπιακά μετάλλια, της Αθήνας και του Πεκίνο, που για χρόνια κρύβω καλά, ήρθε η ώρα να βγουν και να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν, στις παναθρώπινες αξίες. Τελευταία επιθυμία μου είναι, τα δύο αυτά μετάλλια, να βγουν σε δημοπρασία και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά μου" περιγράφει ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης και καταλήγει για το θέμα αυτό:

"Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου. Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου", ανέφερε.

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Ο φίλος και συναθλητής του Μιχάλης Μουρούτσος έφερε τα μετάλλιά του στην κηδεία

ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΜΟΥΡΟΥΤΣΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΜΟΥΡΟΥΤΣΟΣ
μεταλλια νικολαιδης

Ο Μιχάλης Μουρούτσος ήταν αυτός ο οποίος ανέλαβε να τα μεταφέρει σε μία συγκλονιστική στιγμή αφού οι δυο τους πέρα από συναθλητές ήταν και φίλοι.

"Αδερφέ μου καλό ταξίδι. Ήσουν από την ώρα που γεννήθηκες μέχρι αυτή την μαύρη μέρα ένας μαχητής" έγραψε σε ανάρτησή του ο Μιχάλης Μουρούτσος και συνεχίζει για όλα όσα έζησαν μαζί από το 1996 όταν και γνωρίστηκε με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη.

Ζήσαμε μαζί παρά πολλές στιγμές. Ευχάριστες, χαρούμενες , δύσκολες, αστείες, στενάχωρες αλλά πάντα συνοδοιπόροι στο ταξίδι του πρωταθλητισμού. Θα μπορούσα να γράφω ασταμάτητα αλλά θα σταματήσω εδώ" συνεχίζει ο Μιχάλης Μουρούτσος.

"Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Να μας προσεχείς τώρα από ψηλά. Σ' αγαπω αδερφέ μου" γράφει ο Μιχάλης Μουρούτσος για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη.

thetoc.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...