Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Υποβιβάζεται δύο κατηγορίες ο Ολυμπιακός αν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα!

Υποβιβάζεται δύο κατηγορίες ο Ολυμπιακός αν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα!

Το μέλος της διοίκησης του Ολυμπιακού, Γιάννης Βρέντζος, πρότεινε η ομάδα του Πειραιά να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα «για να διεκδικήσει στα δικαστήρια την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» αν αποφασίσουν να πάνε… μέχρι τέλους, θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη και τις συνέπειες που θα είναι καταστροφικές για τον σύλλογο για την επόμενη διετία και ουσιαστικά ισοδυναμούν με διάλυση.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου, αποχώρηση ΠΑΕ από πρωτάθλημα σε εξέλιξη σημαίνει άμεσος υποβιβασμός δύο κατηγοριών: δηλαδή ο Ολυμπιακός θα υποβιβαστεί στη Γ’ Εθνική, από την οποία δεν θα μπορεί να αγωνιστεί και στην Ευρώπη με ό'τι συνεπάγεται αυτό σε αγωνιστικό, οικονομικό αντίκτυπο αλλά και στο πρεστίζ του συλλόγου.

 

Παράλληλα, θα πρέπει να αλλάξει υποχρεωτικά και το ιδιοκτησιακό καθεστώς για τα επόμενα πέντε χρόνια ενώ η ΠΑΕ θα πληρώσει πρόστιμο 100.000 ευρώ ενώ η ίδια χρηματική ποινή προβλέπεται και για τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αναλυτικά το άρθρο 3, του ΚΑΠ, στο παράρτημα 1 αναφέρει τα εξής:

Άρθρο 3. Αποχώρηση Π.Α.Ε. από πρωτάθλημα σε εξέλιξη

1. Π.Α.Ε. που θα αποχωρήσει από πρωτάθλημα όταν αυτό είναι σε εξέλιξη, είτε με δική της απόφαση είτε για οποιονδήποτε λόγο που θεωρείται σύμφωνα με τους Κανονισμούς, ως αποχώρηση, τιμωρείται με απόφαση του αρμόδιου δικαστικού οργάνου, ως ακολούθως:

α) με άμεσο υποβιβασμό δύο (2) κατηγορίες κάτω από εκείνη που αγωνιζόταν,

β) με χρηματική ποινή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ η ομάδα και εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ ο καθένας από τους πρόεδρο και μεγαλομέτοχο αυτής.

Τα αποτελέσματα των αγώνων, τους οποίους η ομάδα έδωσε στο πρωτάθλημα που μετέχει μέχρι την ημέρα της αποχώρησής της είναι ισχυρά. Από την ημέρα αποχώρησης της και έως τη λήξη της διοργάνωσης όλοι οι αγώνες της θεωρείται ότι έχουν κερδηθεί από τις αντίπαλες ομάδες με σκορ 3-0 και υπολογίζονται για την έκτιση ποινών μόνο των αντιπάλων ομάδων.

2. Οι μέτοχοι της Π.Α.Ε. που κατέχουν τουλάχιστον 10% του μετοχικού κεφαλαίου και τα μέλη της διοίκησης αυτής, δεν δικαιούνται, για την επόμενη, από την ημερομηνία οριστικής αποχώρησης, πενταετία να μετέχουν οι ίδιοι ή συγγενείς τους, έως δευτέρου βαθμού, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα στην μετοχική σύνθεση ή την διοίκηση Π.Α.Ε. ή Σωματείου.

Το άρθρο 3 του ΚΑΠ:

SDNA.GR

7 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2022 18:04 Σύνδεσμος σχολίου

    Δίνουνε τα πρωταθλήματα στους κάφρους, στις φανατίλες, για να μην φωνάζουν και να τους ελέγχουνε. Υποβαθμίζουν την Παιδεία και δηλητηριάζουν με μπόμπες τους νέους. Τους πλασάρουν τον εύκολο τρόπο ζωής με διασκέδαση και αραλίκι στις καφετέριες, περιστασιακές δουλειές και μισθούς 500 ευρώ. Αυτή είναι η Ελλάδα του 2022. Αυτήν την αποκοιμισμένη Ελλάδα θέλουνε.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2022 15:42 Σύνδεσμος σχολίου

    E-ε-έ, ο-ο-ό, πάρτε το μπ@@@λο σας και φύγετ' από δω. Ε-ε-έ, ο-ο-ό, μήπως ξεβρωμίσει το ποδόσφαιρο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2022 13:36 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτό κι αν είναι πρόκληση και κοροϊδία στα μούτρα μας. Ο Ολυμπιακός(!!!) κόπτεται για την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ναι. Καλά διαβάσατε. Ο Ολυμπιακός ρε μλκς

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2022 12:12 Σύνδεσμος σχολίου

    οχι καταφορη αδικια,,κατοφορη μ@λ@κια του αμυντικου..δεν τους φταιει κανεις..ασε τη μπαλα να βγει εξω ..κλωτσα τη εξω...την αγκωνια σε φαση ποθ ειναι υπερ σου τι τι θες..?

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2022 10:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης, "g@μούμε και δέρνουμε", για να το αποδώσουμε με παροιμίες. Αλλά, συμφέροντα είναι αυτά! Πως να μαντρώσουμε τα γίδια στο μαντρί! Κι άλλα πολλά, ΠΟΛΛΑ. ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ!












    1

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2022 09:56 Σύνδεσμος σχολίου

    Τόσα χρόνια που παίρνανε τα πρωταθλήματα με το "έτσι θέλω" των Μαρινάκηδων και "διαφόρων άλλων", με την ανοχή του κράτους, "παρακράτους" όπως το χαρακτηρίζουν τώρα, γιατί τους τσούζει όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλουνε, τότε λοιπόν ήταν όλα μια χαρά. Έβγαλε έκτακτο δελτίο χθες το sk@toκάναλο του Mega, διακόπτοντας τη ροή του προγράμματος λες κι έγινε πόλεμος, για να μας πούνε πως ο Ολυμπιακός θα αποσυρθεί από το πρωτάθλημα για την "κατάφορη αδικία" που του έγινε να δώσει πέναλτι στον Παναθηναϊκό στη λήξη του αγώνα! Με πόσα μαϊμουδίστικα πέναλτι και σε καθυστερήσεις έχει στερήσει βαθμούς από άλλες ομάδες τόσα χρόνια, αυτά δεν τα θυμάται; Ντροπή τους που βγαίνουν κιόλας και μιλάνε!












    1

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2022 00:56 Σύνδεσμος σχολίου

    Στα τσακίδια το μπ@@@λο του Πειραιά. Μόνο έτσι θα ξεβρωμίσει από τα σκ@τ@ το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μίλησε κι όλας ο μπουχ€σ@$ για τη μεγαλύτερη σφαγή της ιστορίας. Αυτό κι αν είναι θράσος

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...