Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο 24ος Κολοκοτρώνειος Δρόμος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Τρίπολη

Ο 24ος Κολοκοτρώνειος Δρόμος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Τρίπολη

Ένας από τους λαϊκούς αγώνες που διεξαγόταν τις προηγούμενες δεκαετίες με πολύ μεγάλη επιτυχία διεξήχθη για 24η φορά στην Αρκαδική πρωτεύουσα. Ένας αγώνας αφιερωμένος στον αρχιστράτηγο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, που διεξάγεται παραδοσιακά τέτοιο περίοδο και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται για την επέτειο της Απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς.

Το πρωί της Κυριακής (17/09) στην Τρίπολη με σύμμαχο τον καιρό διεξήχθη ο Κολοκοτρώνειος Δρόμος με τη συμμετοχή αρκετών δρομέων. Μια διοργάνωση που υλοποιήθηκε από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Τρίπολης, το Δήμο Τρίπολης και την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού. Ουσιαστικά γίνεται με συντονισμένη προσπάθεια ο συγκεκριμένος αγώνας να αναβιώσει και να αποτελέσει ένας από τους πιο επιτυχημένους αγώνες δρόμου στην περιοχή στη διάρκεια κάθε χρονιάς τα επόμενα χρόνια.

Ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν συνολικής απόστασης 10χλμ. και είχε ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού την πλατεία Άρεως δίπλα από τον ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Αρκετοί από τους συμμετέχοντες στο συγκεκριμένο αγώνα ήταν υψηλού αγωνιστικού επιπέδου, ενώ συνολικά ο αγώνας όπως άλλωστε αποτελεί ως σκοπό είχε συμμετοχές σε επίπεδο ανδρών και γυναικών διαφορετικού αγωνιστικού επιπέδου.

Αξίζει φυσικά να σημειωθεί ότι λίγο μετά την εκκίνηση του αγώνα 10χλμ. πραγματοποιήθηκε και ο αγώνας για παιδιά ο οποίος πραγματοποιήθηκε πάνω στην πλατεία. Κι εδώ αρκετά παιδιά διαφορετικών ηλικιών συμμετείχαν, απολαμβάνοντας το τρέξιμο.

Μετά το τέλος του τερματισμού πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις των τριών πρώτων νικητών σε κάθε ηλικιακή κατηγορία με αναμνηστικά Κύπελλα και μετάλλια με ανάγλυφη την όψη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Περισσότερα, δείτε εδώ https://www.contraepithesi.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...