Menu
RSS
Κυριακή, 02/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έγραψε ιστορία ο συγκλονιστικός Παναγιώτης Γκιώνης από την Αρκαδία και πάει Παρίσι!

Έγραψε ιστορία ο συγκλονιστικός Παναγιώτης Γκιώνης από την Αρκαδία και πάει Παρίσι!

Μέλος της ελληνικής ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι είναι πανηγυρικά εδώ και λίγες ώρες ο καταπληκτικός Παναγιώτης Γκιώνης (Αρκάς, από το Ψάρι Ηραία στη Γορτυνία).

Ο πρωταθλητής του πινγκ πονγκ σε ηλικία 44 ετών κατάφερε κάτι που φαινόταν ουτοπικό και ανέλπιστο, αλλά το τεράστιο ταλέντο του και η αστείρευτη ψυχική του δύναμη, τον βοήθησαν να νικήσει με το τρομερό 4-0 τον Σλοβάκο Βανγκ στον ημιτελικό του Προολυμπιακού τουρνουά στο Σεράγεβο και πήρε το Ολυμπιακό εισιτήριο. Απίστευτα σταθερός και σίγουρος για τον εαυτό του αρίστευσε κόντρα στο 4ο φαβορί του τουρνουά και με 12-10, 11-5, 11-8, 14-12 έφτασε στη νίκη και στην πρόκριση.

Ο Γκιώνης μπήκε έτσι στο κλειστό κλαμπ των Ελλήνων αθλητών που έχουν συμμετάσχει έξι φορές στους Ολυμπιακούς με τον πρωταθλητή του πινγκ πονγκ να ξεκινά την απίστευτη πορεία του, το 2004 στην Αθήνα και τώρα να ετοιμάζεται για το Παρίσι.

Οι άλλοι τρεις αθλητές και αθλήτριες είναι ο ιστιοπλόος Τάσος Μπουντούρης (1976-1980-1984-1988-1992-1996), η πρωταθλήτρια της σκοποβολής Άγη Κασούμη και η τοξοβόλος Ευαγγελία Ψάρρα (2000-2004-2008-2012-2016-2020).

Οι δηλώσεις του

Εμφανώς συγκινημένος, ο Παναγιώτης Γκιώνης μετά τη μεγαλειώδη πρόκριση, τόνισε ότι ήταν και η πιο δύσκολη: «Eίμαι πολύ χαρούμενος , γιατί αυτή ήταν η πιο δύσκολη πρόκριση στην καριέρα μου σε Ολυμπιακούς Αγώνες και λόγω της ηλικίας μου αλλά και λόγω τραυματισμών που με κράτησαν για μεγάλο διάστημα εκτός αγώνων.»
Μάλιστα, συναισθηματικά φορτισμένος αμέσως μετά τον αγώνα, τυλίχθηκε με την ελληνική σημαία και δάκρυσε για την τεράστια επιτυχία, δεχόμενος τα συγχαρητήρια του προπονητή του Κωνσταντίνου Βατσακλή.

Για να φτάσει στην πρόκριση, ο 44χρονος ρέκορντμαν σε Ολυμπιακούς πραγματοποίησε ένα απίστευτο σερί επτά νικών. «Ηταν ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό το Προολυμπιακό τουρνουά, έδωσα επτά παιχνίδια σε τρεις ημέρες με ιδιαίτερα δύσκολους αντιπάλους αλλά τελικά τα κατάφερα. Είναι η πιο συναισθηματική πρόκριση στην αθλητική πορεία μου και είμαι πραγματικά ευτυχισμένος.»

Ο Γκιώνης είχε ηττηθεί στο παρελθόν από τον συγκεκριμένο αντίπαλο, αλλά στο πιο σημαντικό αγώνα, επιστράτευσε όλες τις δυνάμεις του και τον νίκησε με το εμφατικό 4-0. «Ημουν πολύ συγκεντρωμένος ειδικά στον τελευταίο αγώνα της πρόκρισης με τον Βανγκ από τον οποίο έχω παίξει αρκετές φορές, αλλά νομίζω ότι έκανα έναν από τους καλύτερους αγώνες της ζωής μου.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...