Menu
RSS
Κυριακή, 06/07/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Φεστιβάλ Ρίψεων | Πρωτιά για Μαντζουράνη στη σφυροβολία, καλές επιδόσεις στην Τρίπολη

Φεστιβάλ Ρίψεων | Πρωτιά για Μαντζουράνη στη σφυροβολία, καλές επιδόσεις στην Τρίπολη

Μεγάλες επιδόσεις σημειώθηκαν στο φεστιβάλ ρίψεων «Μανώλης Μανωλόπουλος» που γίνεται την Κυριακή (6/7) στην Τρίπολη. 

Ο Άγγελος Μαντζουράνης ήταν νικητής στη σφυροβολία

Ο Άγγελος Μαντζουράνης στον πρώτο του αγώνα επί ελληνικού εδάφους με την επιστροφή του στην Ελλάδα από την Αμερική, στην καλύτερη χρονιά της μέχρι τώρα καριέρας του, πήρε τη νίκη στη σφυροβολία των ανδρών. 

Ο 21χρονος πρωταθλητής είχε καλύτερη βολή στα 76,39 μ. δείχνοντας για μια ακόμη φορά ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει και του Ευρωπαϊκό πρωταθλήματος Κ23 που θα γίνει στο Μπέργκεν. Φέτος έχει φτάσει στα 78,61 μ. επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ Κ23, όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τόκιο και κορυφαία επίδοση φέτος στην κατηγορία Κ23 στην Ευρώπη.

Οι βολές του αναλυτικά: 70,77 μ., 75,90 μ., 76,39 μ., 74,42 μ., άκυρη, 74,48 μ.

Τη δεύτερη θέση στη σφυροβολία πήρε ο Μιχάλης Αναστασάκης στον δέκατο φετινό του αγώνα. Ο έμπειρος σφυροβόλος είχε καλύτερη βολή στα 74,43 μ. με τον Ορέστη Ντουσάκη να είναι στην τρίτη θέση με 73,01 μέτρα. Ο Μάρκο Μεμά πήρε την τέταρτη θέση με 69,93 μ., ο Γιώργος Παπαναστασίου ακολούθησε με 69,38 μ. και στην έκτη θέση ήταν ο Νικόλας Πολυχρονίου με 69,33 μέτρα.  

Ο Σωτήρης Γεντέκος ήταν πρώτος με νέο ατομικό ρεκόρ στην σφυροβολία Κ18

Μεγάλη βολή σημειώθηκε και στην σφυροβολία Κ18 των ανδρών. Εκεί ο Σωτήρης Γεντέκος ήταν πρώτος σημειώνοντας το τρίτο του ατομικό ρεκόρ για το 2025. Ο 16χρονος πρωταθλητής είχε βολή στα 76,19 μ. με το προηγούμενο ρεκόρ του με την 5κιλη σφύρα να είναι στα 75,94 μ. από τις 7 Ιουνίου. 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι τέσσερις έγκυρες βολές του στον αγώνα ήταν πάνω από τα 74 μέτρα. Αναλυτικά οι βολές του: άκυρη, 74,82 μ., 74,44 μ., 76,19 μ., άκυρη, 75,15 μέτρα. Στη δεύτερη θέση στην σφυροβολία Κ18 ήταν ο Ανδρέας Αποστολάκος με 70,23 μέτρα. 

Στη σφυροβολία Κ18 γυναικών η Αλεξάνδρα Τσερνόβα ήταν πρώτη με καλύτερη βολή στα 62,77 μ. με την Ιωάννα Πετεινάρη να ακολουθεί με 61,16 μέτρα. 

Στη σφυροβολία των γυναικών τη νίκη πήρε η Παρασκευή Πουλλή με καλύτερη βολή στα 59,55 μ. και η Ναταλία Μάγου την ακολούθησε με 55,52 μέτρα. 

Η Κύπρια Παρασκευή Θρασυβούλου ήταν πρώτη στη σφαιροβολία των γυναικών με νέο ατομικό ρεκόρ στα 15,43 μέτρα. Η Μαρία Μαγκούλια ήταν δεύτερη με 15,16 μ. και η Ηλέκτρα Χιουτακάκου πήρε την τρίτη θέση με 14,74 μέτρα. 

Στη δισκοβολία των ανδρών την πρώτη θέση πήρε ο Ιάσων Θανόπουλος με 54,27 μ. με τον Άγγελο Μοδιανάκη να ακολουθεί με 52,45 μέτρα. O Ιάσων Μαχαίρας πήρε τη νίκη στη σφαιροβολία με 18.21 μ. με τον Φάνη Μαυροδόντη να ακολουθεί με 16,71 μέτρα.  

Στο φεστιβάλ ρίψεων στην Τρίπολη βρέθηκε και παρακολούθησε από κοντά τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Οι αγώνες είναι σε εξέλιξη…

Πληροφορίες εδώ

www.segas.gr 

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...