Σχεδόν 200 αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό στον 10ο Ποδηλατικό Γύρο Τρίπολης (εικόνες - βίντεο)
Το πρωί της Κυριακής (17/05) πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Άρεως η εκκίνηση του αγωνίσματος αντοχής του 10ου Ποδηλατικού Γύρου Τρίπολης, με τη συμμετοχή 195 αθλητών/τριων. Πρόκειται για έναν ποδηλατικό γύρο ο οποίος πλέον αποτελεί θεσμό και κάθε χρόνο προσελκύει όλο και περισσότερους αθλητές/τριες που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο αγώνα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση πραγματοποιείται από τον Ποδηλατικό Γύρο Τρίπολης, την Ποδηλατική Ένωση Παλαίμαχων Αθλητών με την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Τρίπολης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Σε ότι αφορά τον αγώνα αντοχής του οποίου η εκκίνηση έγινε νωρίτερα από την πλατεία Άρεως, πρόκειται για μια σχετικά απαιτητική, αλλά εξαιρετικής ομορφιάς διαδρομή συνολικής απόστασης 81,07 χλμ. Οι συμμετέχοντες ποδηλάτες αφού ακολούθησαν την επαρχιακή οδό Τρίπολης - Βυτίνας και την Κάτω Δαβιά, πραγματοποίησαν δύο φορές μια κυκλική διαδρομή στην περιοχή μεταξύ Χρυσοβιτσίους, Πιάνας και Λυμποβισίου, για να ακολουθήσει ο τερματισμός στη Σιλίμνα και από εκεί επιστροφή στην Τρίπολη για τις απονομές στην πλατεία Άρεως.
Το πρωί της Κυριακής πριν την εκκίνηση η Πρόεδρος του ΠΟ Τρίπολης, κα Νικολέτα Τασιοπούλου, που μεταξύ άλλων διοργάνωσε και φέτος το συγκεκριμένο αγώνα, μίλησε για τον διήμερο αγώνα και τις αρκετές συμμετοχές (195 αθλητές από όλη την Ελλάδα και τρεις από το εξωτερικό) και για το γεγονός ότι οργανωτικά όλα πήγαν καλά. Εξέφρασε τις ευχαριστίες της στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Τρίπολης για τη στήριξή τους ως διοργανωτές, το Επιμελητήριο Αρκαδίας και την εταιρία Σιαχάμης για τη στήριξή τους, την Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας, το τμήμα τροχαίας, το ΕΚΑΒ και όλους τους εθελοντές και εθελόντριες για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Με επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο και ο αγώνας ατομικής χρονομέτρησης
Εντωμεταξύ στη λίμνη Τάκα διεξήχθη χθες το απόγευμα και ο αγώνας ατομικής χρονομέτρησης συνολικής απόστασης 13,5χλμ που περιλάμβανε τρεις γύρους από την λίμνη. Ένας αγώνας ο οποίος παρ’ ότι διεξήχθη υπό βροχή εξελίχθηκε ομαλά χωρίς ουσιαστικά προβλήματα.
Νικητής στην κατηγορία ανδρών, αναδείχθηκε ο Γιώργος Αργυριάδης του ΠΕΣΑ Αστέρας με χρόνο 16:27, ενώ στις γυναίκες ταχύτερο χρόνο με επίδοση στα 20:31 πραγματοποίησε Ιωάννα Σαλτά του συλλόγου Τιτάνες.
ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΛΗΣ.
Σχετικά Άρθρα
- Το πρώτο μέλι της χρονιάς στο Ροεινό! (vd)
- Τζιούμης: "Η Ιστορική Μάχη του Βαλτετσίου αποτελεί διαχρονικό σύμβολο ενότητας, πίστης και αγώνα για την ελευθερία"
- Παγγορτυνιακή Ένωση | Θα τιμήσει την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και του προστάτη της, Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως
- Ο απολογισμός του Πολύβιου Μεγαλόπολης για την 5η θέση στην Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ
- «Σκάβουν» ξανά το κέντρο του Άστρους (εικόνες)






