Menu
RSS
Παρασκευή, 16/10/2026
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
kalimera728

Δημοτικό Κολυμβητήριο Τρίπολης | Οι πρώτες παραχωρήσεις σε κολυμβητικούς συλλόγους

Δημοτικό Κολυμβητήριο Τρίπολης | Οι πρώτες παραχωρήσεις σε κολυμβητικούς συλλόγους

Τα πρώτα βήματα για την αξιοποίηση του κλειστού κολυμβητηρίου του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Τρίπολης από κολυμβητικούς συλλόγους έγιναν με τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου 2026. Το σώμα ενέκρινε, με ομόφωνες αποφάσεις, την παραχώρηση χρήσης των εγκαταστάσεων σε δύο αθλητικούς συλλόγους, μέλη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.).

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε εκτάκτως και δια περιφοράς, με τη συμμετοχή και των 35 μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία του δημάρχου Κωνσταντίνου Τζιούμη. 

Οι δύο σύλλογοι

Δικαιούχοι των παραχωρήσεων είναι η «Ένωση Αθλοπαιδιών Τρίπολης» (απόφαση 450/2026) και ο «Γυμναστικός Σύλλογος Αρκαδίας» (απόφαση 451/2026). Και οι δύο φέρουν την ειδική αθλητική αναγνώριση του άρθρου 8 του ν. 2725/1999 και είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο της Κ.Ο.Ε. Οι σύλλογοι θα χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο για την υλοποίηση προγράμματος κολύμβησης, για προπονήσεις και για τη διεξαγωγή αγώνων.

Τα προγράμματα

Οι ώρες χρήσης μοιράζονται στη μικρή και τη μεγάλη πισίνα, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Η Ένωση Αθλοπαιδιών Τρίπολης θα χρησιμοποιεί κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες, όπως 15:00-16:00 και 20:00-21:00 στη μεγάλη πισίνα, ενώ στη μικρή πισίνα έχει ώρες την Τρίτη, την Τετάρτη και την Παρασκευή. Ο Γυμναστικός Σύλλογος Αρκαδίας έχει πιο εκτεταμένο πρόγραμμα, με συνεχόμενες ωριαίες ζώνες από τις 15:00 έως τις 21:00, κυρίως στη μικρή πισίνα και ανάλογα με την ημέρα και στη μεγάλη, όπου προβλέπεται η χρήση μίας διαδρομής.

Οι όροι της παραχώρησης

Και οι δύο αποφάσεις προβλέπουν τις ίδιες δεσμεύσεις για τους συλλόγους:

  • Παράδοση των χώρων καθαρών και άμεση αποκατάσταση τυχόν ζημιών.
  • Τήρηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Τρίπολης (απόφαση 389/2026).
  • Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια αθλητών και παρευρισκομένων.
  • Πλήρης ευθύνη των συλλόγων για την παροχή υπηρεσιών, όπως γυμναστής, ναυαγοσώστης και πρώτες βοήθειες, χωρίς επιβάρυνση του Δήμου.
  • Καμία υποχρέωση του Δήμου για τη διαμόρφωση των χώρων ώστε να υλοποιηθεί το πρόγραμμα.
  • Κάθε μεταβολή του προγράμματος θα γίνεται, όταν απαιτείται, με απόφαση του αρμόδιου οργάνου και με ενημέρωση των συλλόγων από το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου.

Οι αποφάσεις εκδόθηκαν έπειτα από αιτήματα των δύο συλλόγων, που είχαν κατατεθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...