Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ρετρό - Μπάσκετ | Η νίκη στην εκπνοή της Ολυμπιάδας επί του «πρωταθλητή» Πολύβιου! (vd)

Ρετρό - Μπάσκετ | Η νίκη στην εκπνοή της Ολυμπιάδας επί του «πρωταθλητή» Πολύβιου! (vd)

Το «Κόντρα Επίθεση» ανατρέχει πίσω περίπου 17 χρόνια και σας μεταφέρει μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία της Ολυμπιάδας Τεγέας όσο πρόλαβε να αγωνιστεί στην Α’ τοπική κατηγορία ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ εκείνα τα χρόνια. Μια νίκη που δεν ήρθε απέναντι σε οποιοδήποτε αντίπαλο, αλλά απέναντι στον ισχυρό εκείνη τη σεζόν Πολύβιο Μεγαλόπολης ο οποίος στη συνέχεια κατέκτησε πρωτάθλημα και άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Αναφερόμαστε λοιπόν στο παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ τοπικής κατηγορίας στις 4 Μαρτίου 2000, όταν η πρωτοπόρος ομάδας του Πολύβιου υποδεχόταν την αντίστοιχη ομάδα της Ολυμπιάδας Τεγέας στο κλειστό γυμναστήριο της Μεγαλόπολης. Μια αναμέτρησης σημαντικής από βαθμολογικής άποψης αφού από τη μία ο Πολύβιος ήθελε νίκη για να φτάσει πιο κοντά στην εξασφάλισης της πρωτιάς στην κανονική περίοδο και από την άλλη η ολυμπιάδα για να κρατηθεί σε «τροχιά» εξασφάλισης θέσης στα play-off.

Το παιχνίδι αποδείχθηκε ντέρμπι σε όλη του τη διάρκεια με τον Πολύβιο να έχει εξ’ αρχής τον πρώτο λόγο για τη νίκη, αλλά στην εξέλιξη του ματς η Ολυμπιάδα κατάφερε να φέρει στα μέτρα της το ματς και ουσιαστικά να το διεκδικήσει ως το τέλος. Τα τελευταία δευτερόλεπτα αποδείχθηκαν δραματικά με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα! Στα τελευταία δευτερόλεπτα (λιγότερο από 2,5’’) και μετά από εύστοχη βολή του Φραγκόγιαννη το σκορ έγινε 59-58 δείχνοντας να «κλέβει» τη νίκη από την Ολυμπιάδα που στη διάρκεια της β’ ημιχρόνου είχε προηγηθεί ακόμη και με 38-50. Ο έμπειρος Νίκος Κουτσουμπός έκανε την επαναφορά από την τελική γραμμή και με απίστευτη πάσα - γέμισμα από τη μία μεριά του γηπέδου στην άλλη βρήκε τον Γιώργο Καλδή κάτω από το καλάθι του Πολύβιου, για να σκοράρει στην εκπνοή και να διαμορφώσει το τελικό 59-60 εν’ μέσω έξαλλων πανηγυρισμών από πλευράς «ερυθρολεύκων»!

Η συγκεκριμένη φάση στο τέλος του παιχνιδιού πλέον αποτελεί μία από τις κορυφαίες στιγμές του Αρκαδικού μπάσκετ και φυσικά ένα από τα πιο συναρπαστικά φινάλε.

Η επικράτηση αυτή της Ολυμπιάδας με τον τρόπου ειδικά που ήρθε εφ’ ενός δεν «στοίχησε» στη Μεγαλοπολίτικη ομάδα η οποία στη συνέχεια του πρωταθλήματος κατέκτησε την πρωτιά στην κανονική περίοδο αλλά και την άνοδο στην Γ’ Εθνική και εφ’ εταίρου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να καταφέρει η Ολυμπιάδα στην «παρθενική» παρουσία της στην κορυφαία τοπική κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα play-off.







Στη συνέχεια βέβαια και περίπου ένα μήνα αργότερα οι δύο ομάδες βρέθηκαν και πάλι αντιμέτωπες στα ημιτελικά των play-off (η ομάδα της Μεγαλόπολης ως 1η στην κανονική περίοδο και η Ολυμπιάδα ως 4η), με τον Πολύβιο να τα βρίσκει και πάλι δύσκολα στη Μεγαλόπολη στον 1ο ημιτελικό αγώνα (κέρδισε 58-57 στις 01/04/2000), αλλά να κερδίσει λίγο πιο εύκολα στις 05/04/2000 με 50-62 και να προκρίνεται στους τελικούς.

ΠΟΛΥΒΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΤΕΓΕΑΣ 59-60 | 04/03/2000 | ΔΑΚ ΜΕΓ/ΛΗΣ.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μαθιόπουλος, Δημόπουλος.

ΠΟΛΥΒΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ (Γιώργος Τσατσουλής): Φραγκόγιαννης 16, Σιούντρης 4, Κούτσουρας 14(3), Αγγελόπουλος 15(1), Γιαννακόπουλος 4(1), Δημητρακάκης 6(2), Μανίκας, Δεμελής, Θεοδωρόπουλος, Μπούρας.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΤΕΓΕΑΣ (Ηλίας Μπαλής): Μπατίτσας 6, Καλδής 11(2), Παναγόπουλος 4, Κουτσουμπός 11(2), Δημητρόπουλος 23, Παπαδόπουλος 5(1), Γραμματικάκης.

Μπαλής: «Η τύχη μας βοήθησε να κερδίσουμε»

Μετά το τέλος του συγκεκριμένου ματς ο προπονητής της Ολυμπιάδας, Ηλίας Μπαλής είχε δηλώσει: «Ήταν συναρπαστικό παιχνίδι και όπως εξελίχθηκε στο τέλος, η τύχη μας βοήθησε να κερδίσουμε. Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά τέλος καλό όλα καλά. Ήταν σημαντική νίκη και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να μπούμε στην τετράδα. Σημασία έχει ότι ελέγχουμε εμείς την κατάσταση ώστε να το πετύχουμε. Ο Πολύβιος πιστεύω ότι είναι αν όχι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, σίγουρα μία από τις δύο καλύτερες.».

Τσατσουλής: «Χάσαμε από ένα καλάθι από τον ουρανό»

Από την πλευρά του ο προπονητής του Πολύβιου Μεγαλόπολης κ. Γιώργος Τσατσουλής αναφέρθηκε στο ματς και στον απίστευτο τρόπο που ηττήθηκε η ομάδα του λέγοντας: «Ήταν μια οδυνηρή μέρα για μένα η επιστροφή στα γήπεδα. Δυστυχώς χάσαμε από ένα καλάθι από τον ουρανό. Θέλω να πιστεύω ότι η τύχη βοηθάει και τους τολμηρούς όπως λέμε και συγχαρητήρια στην Τεγέα για την επιτυχία της. Τα παιδιά κατά κάποιο τρόπο εφησύχασαν γιατί είδαν τους αντιπάλους να κατεβαίνουν με λιγότερους από δώδεκα παίκτες και ο Έλληνας έχει τη νοοτροπία να μετράει αριθμητικά και ότι ποιοτικά τα πράγματα και πιστεύω ότι αυτό έφταιξε ως προς το γεγονός ότι μας κοίμισε όπως μας κοίμισε και ο αργός ρυθμός της Τεγέας. Είχα πει ότι το ματς θα κριθεί στο ρυθμό. Στα 3/4 το ρυθμό τον κατείχε η Τεγέα και παγιδευτήκαμε εκεί. Στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα βγήκαμε στην πίεση, αλλά δυστυχώς δεν έφτανε μόνο αυτό.».

Καλδής: «Τυχερή καλάθι, αλλά αξίζαμε τη νίκη»

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής με το καλάθι στην εκπνοή που διαμόρφωσε το τελικό 59-60, Γιώργος Καλδής μετά το ματς δήλωσε: «Είναι πάρα πολύ υπέροχο όταν ειδικά όταν βάζεις το νικητήριο καλάθι. Ήταν τυχερό καλάθι, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι πιστεύω ότι αξίζαμε τη νίκη. Πήγαμε πάρα πολύ καλά. Από την αρχή ελέγχαμε το ρυθμό του αγώνα. Πιστεύω ότι το αξίζαμε. Τώρα έγινε με αυτό τον τρόπο, θα μπορούσε να είχε γίνει διαφορετικά, το θέμα είναι ότι έγινε. Ήμουνα εγώ, αλλά θα μπορούσε να είναι κάποιος άλλος. Στην Καλαμάτα ήταν ο Χρήστος ο Λυμπερόπουλος. Ο Πολύβιος είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα με πολύ καλό προπονητή. Πολύ καλά παιδιά με τα οποία είμαστε φίλοι. Για μένα τουλάχιστον ο Πολύβιος είναι το φαβορί για την άνοδο!».

contraepithesi.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...