Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Λονδίνο 2017: Ο Μπόλτ έχασε, ο Γκάτλιν νίκησε, η ιστορία άλλαξε!

Λονδίνο 2017: Ο Μπόλτ έχασε, ο Γκάτλιν νίκησε, η ιστορία άλλαξε!
Η μεγάλη ανατροπή έγινε στον τελικό των 100 μ. των Ανδρών, εκεί που ο Γιουσέιν Μπολτ δεν κατάφερε να κλείσει την καριέρα του με νίκη και ο Τζάστιν Γκάτλιν επέστρεψε στην κορυφή του κόσμου ύστερα από 12 χρόνια.
Ο Τζαμαϊκανός προσπάθησε όμως τελικά έμεινε στην τρίτη θέση με 9.95. Ο θρύλος των σπριντ αυτή την φορά δεν μπόρεσε να κάνει αυτό που με μεγάλη ευκολία έκανε από το 2008 και έπειτα, να "μαζέψει" τους αντιπάλου του μετά τα 30 μ. και να τερματίσει πρώτος με διαφορά. 
Ο Κρίστιαν Κόλεμαν ήταν εκείνος που έφυγε καλύτερα από όλους, όμως, ο Τζάστιν Γκάτλιν ήταν αυτός που είπε την τελευταία του κουβέντα και τερμάτισε τελικά πρώτος με 9.92. Ο Αμερικανός όπως έγινε τόσο στον προκριματικό όσο και στον ημιτελικό, αποδοκιμάστηκε από τους θεατές στις εξέδρες του Ολυμπιακού σταδίου.  Ο 35χρονος Αμερικανός, με την πολυτάραχη αθλητική καριέρα, μετά τον τερματισμό πανηγύρισε με δάκρυα στα μάτια. Όσο για τον Μπολτ, ακόμη κι αν δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο του και να τελείωσε με χρυσό μετάλλιο την καριέρα του, παραμένει ο κορυφαίος όλων, ο αθλητής των 22 πλέον μεταλλίων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ο αθλητής με την ικανότητα να μαγεύει με την ταχύτητα, αλλά και το στυλ του.  Ο Γκάτλιν, ο οποίος μετά τον τερματισμό υποκλίθηκε στον Μπλτ και δέχθηκε τα συγχαρητήρια του, έγινε ο μεγαλύτερος αθλητής, που κατακτά το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα. Ο Γκάτλιν νίκησε σήμερα τον Μπολτ μόλις για τρίτη φορά στην καριέρα του.
Τα αποτελέσματα
Γκάτλιν (ΗΠΑ) 9.92
Κόλεμαν (ΗΠΑ) 9.94
Μπολτ (Τζαμάικα) 9.95
Μπλέικ (Τζαμάικα) 9.99
Σίμπινε (Ν. Αφρική) 10.01
Βικό (Γαλλία) 10.08
Πρίσκοντ (Μ. Βρετανία) 10.17
Σου (Κίνα) 10.17
Πολύ καλός αγώνας έγινε στον τελικό του μήκους με τον Λούβο Μανιόνγκα να κατακτά το χρυσό μετάλλιο με καλύτερο άλμα στα 8,48 μέτρα. Ο κορυφαίος άλτης φέτος στον κόσμο είχε ακόμη προσπάθειες στα 8,32 μ., 8,29 μ., 8,17 μ. και δύο άκυρα άλματα. Ο Γιάριον Λασόν στο έκτο του άλμα έκανε τον Μανιόνγκα να καρδιοχτύπησε, όταν "προσγειώθηκε" στα 8,44 μέτρα. Ο Αμερικανός έκανε πολύ καλό αγώνα, αφού νωρίτερα είχε σημειώσει 8,37 μ., 8,43 μ., 8,40 μ., 8,11 μ. και 8,31 μέτρα. Ο Ράσαλ Σαμάι ήταν τρίτος με 8,32 μ. από το έκτο του άλμα, ενώ ο Αλεξάντερ Μένκοφ τέταρτος με 8,27 μέτρα. Ένα εκατοστό πίσω έμεινε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Εφήβων του 2016 Μάικελ Μασσό.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...