Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ανοιχτό πρωτάθλημα σκακιού την Κυριακή στην Τρίπολη

Ανοιχτό πρωτάθλημα σκακιού την Κυριακή στην Τρίπολη

Την Κυριακή (25/2/2018) και ώρα 10:00 στο Ξενοδοχείο Παλλατίνο θα γίνει το  Ανοιχτό Πρωτάθλημα Σκακιού  που διοργανώνει το νεοσύστατο Αθλητικό Σωματείο  «Σκακιστικός Σύλλογος Τρίπολης».
Η αρχική ιδέα για τον αγώνα ήταν να είναι Εσωτερικός ,δηλαδή να αφορά μόνο τους μαθητές του Συλλόγου, αλλά μετά από το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από μη μέλη του Συλλόγου το πρωτάθλημα έγινε Ανοιχτό ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε όλους ανεξαρτήτως να λάβουν μέρος στο Τουρνουά. Σκοπός του Πρωταθλήματος είναι να δοθεί η ευκαιρία στα νέα μέλη του Συλλόγου αλλά και στους υπόλοιπους συμμετέχοντες, να αποκτήσουν εμπειρία σε αγώνα  Πρωταθλήματος, όπου γίνεται σε κατάλληλο χώρο και χρόνο, με τα σκακιστικά χρονόμετρα διεθνών  προδιαγραφών.   
Τον χώρο αγώνων μπορεί να επισκεφτεί ελεύθερα όποιος επιθυμεί να δεί από κοντά πως είναι η μάχη στα 64 Άσπρα και Μαύρα τετράγωνα σε αθλητικό πλέον επίπεδο.  
Τα χρονόμετρα θα είναι ρυθμισμένα για  σύστημα rapid  σε αγώνα 5-7 γύρων ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων.
Θα απονεμηθούν τίτλοι αξιολόγησης σκακιστή εντός Συλλόγου.
Επίσης, ο πρώτος νικητής και η πρώτη νικήτρια θα λάβουν κύπελλο ενώ μετάλλια θα δοθούν σε όσους και όσες καταλάβουν τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.
Επικοινωνία για τους αγώνες αλλά και για τις ώρες μαθημάτων:
Τηλ: 6972237876
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.      και

          Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

καθώς επίσης και στην έδρα του συλλόγου στο κέντρο δημιουργικής μελέτης   “Παιδεία Παίζει" στο χώρο του Σινεμά 28ης Οκτωβρίου 56.

Ο Σκακιστικός Σύλλογος Τρίπολης ιδρύθηκε πρόσφατα από έμπειρους σκακιστές και έχει σκοπό την ανάπτυξη, διάδοση ,καλλιέργεια και οργάνωση του παιχνιδιού, όπως αυτό αναγνωρίζεται ως Άθλημα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αλλά και από την Διεθνή Σκακιστική Ομοσπονδία. Τα οφέλη που αποκομίζει κάποιος με την ενασχόληση με το σκάκι και ιδιαιτέρα τα μικρά παιδιά είναι πολλά, σε τέτοιο βαθμό όπου έχουν γίνει μεγάλες έρευνες για να δουν την επίδραση του σκακιού στην ανάπτυξη του πνεύματος αλλά και σε συνάρτηση με την σχολική πρόοδο των παιδιών. Τα αποτελέσματα ήταν τέτοια που πολλά κράτη Παγκοσμίως ενέταξαν το σκάκι σε βασικό σχολικό μάθημα, όπως μπορείτε να δείτε και  εδώ: http://m.tvxs.gr/mo/i/253597/f/news/kosmos/ependyontas-sto-skaki.html 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...