Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η προκήρυξη για τον αγώνα δρόμου Ειρήνης «Γρηγόρης Λαμπράκης» στην Αρκαδία

Η προκήρυξη για τον αγώνα δρόμου Ειρήνης «Γρηγόρης Λαμπράκης» στην Αρκαδία

2ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ» (ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:   Κυριακή 6 Μάη – Τρίπολη - 5μ.μ. 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:  Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου - Ελληνική Επιτροπή Για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ)

ΔΙΑΔΡΟΜΗ:  Τρίπολη – Κερασίστα – Στάδιο – Αγ. Σώστης – Τρίπολη.

Συμμετοχή: ΔΩΡΕΑΝ 

Οι  Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου – ΕΕΔΥΕ, οργανώνουν αγώνα δρόμου προς τιμή του Γρηγόρη Λαμπράκη και με αφορμή την 9η Μάη, ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Ο αγώνας δρόμου θα πραγματοποιηθεί στη γενέτειρα του, στα πλαίσια των ετήσιων αγωνιστικών εκδηλώσεων της ΕΕΔΥΕ και των Επιτροπών Ειρήνης της Πελοποννήσου.

Λίγα λόγια για τον Γρηγόρη Λαμπράκη και το πλαίσιο των εκδηλώσεων των επιτροπών Ειρήνης Πελοποννήσου.

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης ήταν γιατρός, πρωταθλητής στίβου(Βαλκανιονίκης),  αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και βουλευτής της ΕΔΑ. Στις 21 Απρίλη 1963 πραγματοποιήθηκε η 1η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης. Παρά την κρατική απαγόρευση, ξεκίνησε η πορεία με  χιλιάδες οδοιπόρους. Στη διάρκειά της πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες συλλήψεις και προπηλακισμοί με δεκάδες τραυματίες.  Ο Γρηγόρης Λαμπράκης με μερικούς άλλους αγωνιστές ολοκλήρωσαν την πορεία.      Ένα μήνα μετά στη Θεσσαλονίκη στις 27 Μαΐου 1963 δολοφονήθηκε από παρακρατικούς μηχανισμούς με τη στήριξη και την ανοχή του κράτους.

Στο σημερινό τοπίο, η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από ραγδαίες και σύνθετες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα και με τα σύννεφα του πολέμου να πυκνώνουν πάνω από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής, της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

     Στο εσωτερικό της χώρας συνεχίζεται να κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση με περικοπές σε μισθούς και σε συντάξεις, με την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, με πλειστηριασμούς για τη λαϊκή κατοικία, με την ακόμα μεγαλύτερη μείωση στο αφορολόγητο, κλπ. Την ίδια ώρα στο εξωτερικό  θερμές εστίες εκδηλώνονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Η κατάσταση στο Αιγαίο με τις συνεχείς παραβιάσεις, τον εμβολισμό της κανονιοφόρου, τη σύλληψη των 2 στρατιωτικών στον Έβρο, στα Βαλκάνια, στη Μ. Ανατολή μυρίζει μπαρούτι και η ελληνική κυβέρνηση στο όνομα της λεγόμενης «γεωστρατηγικής αναβάθμισης», που πρακτικά αυτό που σημαίνει είναι προσέλκυση επενδύσεων, αλλά ταυτόχρονα και εξαγωγή κεφαλαίων από ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους στην ευρύτερη περιοχή, αναλαμβάνει ενεργό ρόλο για λογαριασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, εμπλέκοντας τη χώρα μας ακόμα βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με απρόβλεπτες και επικίνδυνες συνέπειες τόσο για το λαό μας, όσο και για τους λαούς της περιοχής.

     Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα συσπείρωσης και δράσης για ένα ισχυρό αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, απαιτώντας:

  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
  • Την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών από τις ΝΑΤΟϊκές αποστολές.
  • Το κλείσιμο της Βάσης στη Σούδα και όλων των Βάσεων και στρατηγείων.
  • Κατάργηση των πυρηνικών – Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Το πρόγραμμα του αγώνα

 

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Μάη στην Τρίπολη. Η εκκίνηση θα γίνει στις 5.00 από το πάρκο των αλύγιστων (πλησίον φυλακών Τρίπολης) στον Άγιο Αθανάσιο. Μια ώρα πριν οι Αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο εκκίνησης για να παραλάβουν τον αριθμό τους. Για το σκοπό αυτό θα ξεκινήσουν λεωφορεία από την πλατεία Αγ Βασιλείου στις 4.00 το απόγευμα.

Μετά την εκκίνηση οι αθλητές θα κατευθυνθούν προς την Σπάρτη ως την Κερασίτσα όπου στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη θα γίνει αλλαγή κατεύθυνσης προς το χωριό Στάδιο και από κει μέσω του δρόμου Τρίπολης -΄Αστρους από το χωριό Αγ. Σώστης  θα κινηθούν προς Τρίπολη. Στην πλατεία Πετρινού  θα γίνει ο τερματισμός. Μέσα στην Τρίπολη μετά την εκκίνηση θα κατευθυνθούν από τους δρόμους: Ερυθρού Σταυρού, πλ. Ανεξαρτησίας, Εθνομαρτύρων, πλ. Αγ. Βασιλείου, Γεωργίου Ά, πλ. Κολοκοτρώνη, Γρηγόρη Λαμπράκη, Παλιά Εθνική οδό Τρίπολης – Σπάρτης. Κατά την επιστροφή θα κατευθυνθούν προς τις οδούς: Γρηγορίου Λαμπράκη, πλ. Κολοκοτρώνη, Γεωργίου Ά, πλ. Αγ. Βασιλείου, Τάσου Σεχιώτη, πλ. Πετρινού (τερματισμός).

Σταθμοί ανεφοδιασμού με νερά και ισοτονικό θα υπάρχουν ανά 4  χιλιόμετρα. Στον Τερματισμό θα υπάρχουν νερά, χυμοί, σάντουιτς και γλυκά για τους συμμετέχοντες.

 

Όλοι όσοι τερματίσουν, θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής. Θα βραβευτούν οι 6 πρώτοι άνδρες και γυναίκες της γενικής σειράς. Δηλώσεις  συμμετοχής στο  https://goo.gl/forms/UWTYHLnTsY5BX7Ur1 (εναλλακτικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) έως Τετάρτη 2 Μάη 2018.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο  6973210954 (υπόψη Γιαννόπουλου Ανδρέα).

Για να δείτε το video της διαδρομής κάντε κλικ σε αυτή την διεύθυνση: https://youtu.be/LyVQJcj8NmQ

  1. ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ 18Ο ΗΛΙΚΙΑΚΟ ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.
  2. ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ.
  3. ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΟΥ 2ου ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ» (ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ)

 

 

 

ΣΔΥ (Σύλλογος Δρομέων Υγείας) ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΕΟΣ (Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος) ΤΡΙΠΟΛΗΣ

 

ΣΕΒΑΣ (Σύνδεσμος  Βετεράνων  Αθλητών Στίβου).

 

 

ΣΑΟΟ (Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...