Menu
RSS
Τετάρτη, 15/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Τρέχουν" οι διαδικασίες για την αλλαγή στέγης στο ΔΑΚ Τρίπολης

"Τρέχουν" οι διαδικασίες για την αλλαγή στέγης στο ΔΑΚ Τρίπολης

Με ομόφωνη απόφασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ παραχωρεί το Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Τρίπολης (ΔΑΚ Τρίπολης), στο Δήμο Τρίπολης, για την υλοποίηση του έργου: «Αντικατάσταση επικάλυψης στέγης κλειστού γυμναστηρίου στο ΔΑΚ Τρίπολης», προϋπολογισμού 170.000,00 €, το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, δια της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Το ΝΠΔΔ αποδέχεται όλες τις ενέργειες, που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Τρίπολης, για την υλοποίηση του έργου: «Αντικατάσταση επικάλυψης στέγης κλειστού γυμναστηρίου στο ΔΑΚ Τρίπολης».

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Θεόδωρος Καραλής τόνισε στην εισήγησή του ότι: “Με την υπ’ αριθμ. 47726/04-05-2018 απόφαση έγκρισης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης (ΑΔΑ: 6Γ2Ι465ΧΙ8-241), για την ένταξη στο Π.Δ.Ε. 2018 στη ΣΑΕ016 των έργων που αφορούν στον Τομέα του Αθλητισμού, εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2018 (Π.Δ.Ε. 2018) των έργων που αφορούν στον Τομέα του Αθλητισμού, κατόπιν της υπ’ αριθμ. πρωτ. 191204/26 04-2018 (epde860) πρότασης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Με την ως άνω απόφαση, εντάχθηκε για το Δήμο Τρίπολης το έργο «Αντικατάσταση επικάλυψης στέγης κλειστού γυμναστηρίου στο ΔΑΚ Τρίπολης», με προϋπολογισμό 170.000,00 €.

Οι εργασίες που προβλέπονται στο παραπάνω έργο, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του Δήμου Τρίπολης, αφορούν:

- Αποξήλωση των υπαρχόντων μεταλλικών φύλλων επιστέγασης από λαμαρίνα

- Ενίσχυση - συντήρηση των υπαρχόντων μεταλλικών ζευκτών/τεγίδων όπου κριθεί απαραίτητο με εργασίες κοχλίωσης, αντισκωριακής προστασίας, ηλεκτροσυγκόλλησης ή και αντικατάστασης βλαβέντων μεταλλικών μελών.

- Επικάλυψη της στέγης με προμήθεια πάνελ πολυουρεθάνης οροφής τραπεζοειδές, πάχους 5cm (CFC & HCFC Free), με τις προβλεπόμενες απαιτήσεις μόνωσης και πυραντοχής, και κατά τα λοιπά σύμφωνα με την ΕΤΕΠ 03-05-02-01 "Επιστεγάσεις με μεταλλικά φύλλα αυτοφερόμενα".

- Για την αποχέτευση των όμβριων υδάτων θα διατηρηθεί ο υφιστάμενος σχεδιασμός. Τα όμβρια ακολουθούν τις κλίσεις της στέγης, συλλέγονται με μεταλλικές υδρορροές και με τη χρήση κατακόρυφων εξωτερικών υδρορροών από πλαστικούς ή μεταλλικούς σωλήνες (≥Φ18mm) οδηγούνται ελεύθερα στον περιβάλλοντα χώρο. Θα γίνει αντικατάσταση οριζόντιων και κατακόρυφων υδρορροών.

Το έργο θα υλοποιηθεί μέσω Προγραμματικής Σύμβασης του άρθρου 100 του Ν.3852/2010 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, δια της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, που θα είναι ο Φορέας Χρηματοδότησης του έργου και του Δήμου Τρίπολης που θα είναι ο Φορέας υλοποίησης του έργου.

Προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, θα πρέπει να γίνει παραχώρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Τρίπολης (ΔΑΚ Τρίπολης), στο Δήμο Τρίπολης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...