Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αύγουστος στη Γορτυνία | Οι επόμενες εκδηλώσεις!

Αύγουστος στη Γορτυνία | Οι επόμενες εκδηλώσεις!

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ), μετά την έγκριση νομιμότητας για την χρηματοδότηση του πολιτιστικού τους προγράμματος την περασμένη Παρασκευή (9/8/2019), διοργανώνουν και τον φετεινό Αύγουστο στην Γορτυνία πολιτιστικές εκδηλώσεις με ποικίλο περιεχόμενο, που καλύπτουν πολλούς τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Συγκεκριμένα η εισήγηση για την χρηματοδότηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων και των κοινωνικών δραστηριοτήτων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου δέν συγκέντρωσε την απαιτούμενη αυξημένη πλειοψηφία στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 25/4, καθώς δέν ψηφίστηκε από την αντιπολίτευση, με αποτέλεσμα το πολιτιστικό πρόγραμμα να κινδυνέψει να ματαιωθεί.

Η εισήγηση έγινε δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο στην επόμενη τακτική συνεδρίαση (5/7/2019), παρόλο που οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πάλι δέν την ψήφισαν. Μετά και την έγκριση της νομιμότητας της απόφασης 132 του Δ.Σ., εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται όπως στον επισυναπτόμενο πίνακα.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού αποτελούν παράδοση και συγκριτικό πλεονέκτημα για την Γορτυνία, που είναι ελκυστική και το καλοκαίρι με σημαντικά αξιοθέατα, τόπους προσκυνήματος και περιήγησης, εναλλακτικές δραστηριότητες και δροσερές βραδιές με ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που ψυχαγωγούν τους επισκέπτες της, πολλές δε εξ αυτών πραγματοποιούνται με την συνεργασία πολιτιστικών συλλόγων και άλλων φορέων.

16-18/8/2019 5ο Τουρνουά ποδοσφαίρου 5χ5 –Νεοχώρι 2019 Νεοχώρι
16/8/2019 Αναπαράσταση Παραδοσιακού αλωνίσματος Βαλτεσινίκο
16/8/2019 Εκδήλωση Μνήμης για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας Δόξα
17/8/2019 Γιορτή Γερόντων Λευκοχώρι
17/8/2019 Εκδήλωση προς Τιμήν του διεθνούς φήμης συνθέτη και μαέστρου Δημήτρη Μητρόπουλου Μελισσόπετρα

18-23/8/2019 Φεστιβάλ Μαινάλου (18/8/2019 έναρξη με μουσική εκδήλωση στη πλατεία της Βυτίνας, 19-23/8 καθημερινά σεμινάρια μουσικής και παρεμφερείς δράσεις Βυτίνα
23/8/2019 Εκδήλωση Μνήμης για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας Χώρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...