Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στις 3 Οκτωβρίου συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο

Στις 3 Οκτωβρίου συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο
Η 19η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 3η Οκτωβρίου 2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 4.00 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης», για τη λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

Α. Διαδικασία ελέγχου :

  • Ερωτήσεις - επερωτήσεις Περιφερειακών Συμβούλων.

Β. Θέματα ημερήσιας διάταξης :

ΘΕΜΑTA ΕΔΡΑΣ

  1. Έγκριση 6ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικ. έτους 2022, Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης Διοικητικών – Οικονομικών – Οργανωτικών – Εκπαιδευτικών Θεμάτων και Δίκαιης Μετάβασης στην μεταλιγνιτική εποχή (Μεγαλόπολη),  κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος.

  1. Υποβολή καταλόγου υποψηφίων για επιλογή μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ).

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Γιώργος Οικονόμου.

  1. Έγκριση του Περιφερειακού Σχεδίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ), Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Ανδρέας Τσουκαλάς

 

ΘΕΜΑTA ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

  1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την τροποποίηση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του διυλιστηρίου της εταιρείας ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε. που βρίσκεται στους Αγίους Θεοδώρους Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας (ΠΕΤ: 2011403918).

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Ανδρέας Τσουκαλάς.

  1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Αδειοδότηση συνοδών υποδομών εντός χερσαίας έκτασης, ζώνης αιγιαλού και θαλάσσιας έκτασης που εξυπηρετούν την πλωτή μονάδα εκτροφής θαλάσσιων και μεσογειακών ιχθύων στη θέση “Όρμος Λιμί”, Δ.Ε. Σολυγείας, Δήμου Κορινθίων, Π.Ε. Κορινθίας για την εταιρεία «MARE MAGNUM Α.Ε.» (εξ αναβολής)

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Χαρίλαος Βυτινιώτης.

  1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο «Βελτίωση οδού πλησίον αρχαιολογικού χώρου και δημοτικού αναψυκτηρίου στην Τ.Κ. Αρχαίας Νεμέας Νομού Κορινθίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου». (εξ αναβολής)

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας και Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιος Γκιολής.

  1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την τροποποίηση και ανανέωση της με αριθ. 3311/06/13-6-2007 ΑΕΠΟ της Γενικής Δ/νσης Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής – Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για το έργο: υφιστάμενη μονάδα επεξεργασίας ξύλου και εμποτισμού ξυλείας με χημικά μέσα συντήρησης της εταιρείας «ΔΡΙΤΣΑΣ – ΚΑΓΚΛΗΣ Α.Β.Ε.Ε.» που βρίσκεται στο 80ο χλμ της ΠΕΟ Αθηνών – Κορίνθου της ΔΚ Ίσθμιας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. (εξ αναβολής)

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Γιώργος Οικονόμου

 

ΘΕΜΑTA ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

  1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Εκμετάλλευση δύο λατομείων μαρμάρων και συνοδού έργου αυτών (μονάδα κοπής μαρμάρων), σε συνολική έκταση 89.110 τ.μ. στη θέση “Κουτσικέλα”, της ΤΚ Καρνεζαίικων της ΔΕ Ασίνης του Δ. Ναυπλιέων ΠΕ Αργολίδας, του φορέα «ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΑΤΟΜΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ». (εξ αναβολής)

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Ιωάννης Μαντζούνης.

  1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: Επισκευή και επέκταση μώλου στη θέση Μετόχι Θερμησίας Ν. Αργολίδας του φορέα ΔΛΤ Ύδρας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου. (εξ αναβολής)

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Αναστάσιος Γανώσης.

  1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τη μετατροπή του υφιστάμενου ξενοδοχείου COSTA PERLA σε Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα με τον διακριτικό τίτλο “INFINITY” σε γήπεδο 74.913,21τμ στην εκτός σχεδίου περιοχή «Κουβέρτα – Περλέ – Μπουρλότο» του Δήμου Ερμιονίδας, ΠΕ Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με φορέα την εταιρεία «UTHERTON LTD».

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Αναστάσιος Γανώσης

 

ΘΕΜΑTA ΑΡΚΑΔΙΑΣ

  1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο “Εγκατάσταση και λειτουργία ΦΣΠΗΕ ισχύος 75MW και των συνοδών έργων οδοποιίας και ηλεκτρικής διασύνδεσης αυτού” στη θέση ‘Καταραχιά’ της ΔΕ Μεγαλόπολης του Δ. Μεγαλόπολης ΠΕ Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, φερόμενη ιδιοκτησίας της εταιρείας «ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Μ.Α.Ε.» (εξ αναβολής)

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Εμμανουήλ Σκαντζός

  1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο «Εγκατάσταση και λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 20MW και των συνοδών έργων οδοποιίας & ηλεκτρικής διασύνδεσης αυτού», της εταιρείας «ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Μ.Α.Ε.» στη θέση «Τριπόταμος» της Δ.Ε. Μεγαλόπολης, του Δήμου Μεγαλόπολης, της Π.Ε. Αρκαδίας. (εξ αναβολής)

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης Διοικητικών – Οικονομικών – Οργανωτικών – Εκπαιδευτικών Θεμάτων και Δίκαιης Μετάβασης στην μεταλιγνιτική εποχή (Μεγαλόπολη),  κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος.

  1. Εξουσιοδότηση υπαλλήλων για την παραλαβή και κατάθεση επιταγών στα πλαίσια εκτέλεσης του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Εμμανουήλ Σκαντζός.

 

ΘΕΜΑTA ΛΑΚΩΝΙΑΣ

 

  1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου για την τροποποίηση – αναβάθμιση Σταθμού Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας της εταιρείας VODAFONE – ΠΑΝΑΦΟΝ Α.Ε.Ε.Τ, με κωδικό θέσης «ΑΣΩΠΟΣ – 1001305» ο οποίος είναι εγκατεστημένος στη θέση “Σκορδόλακα – Φοινίκι” της ΤΚ Παπαδιάνικων, του Δήμου Μονεμβασιάς της Π.Ε. Λακωνίας και πραγματοποιείται από κοινού χρήση του κεραιοσυστήματος με την εταιρεία WIND HELLAS ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.Β.Ε. (εξ αναβολής)

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Μεταφορών, κ. Θεόδωρος Βερούτης.

ΘΕΜΑTA MΕΣΣΗΝΙΑΣ

  1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: “ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΠΑΜΙΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ “ΦΡΑΓΜΑ” ΆΡΙ – ΜΕΣΣΗΝΗ – ΕΚΒΟΛΕΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΘΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΒΟΛΗΣ ΣΤΟ ΚΟΥΛΝΤΟΥΚΙ ΜΠΟΥΚΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ”, της Διεύθυνσης Αντιπλημμυρικών & Εγγειοβελτιωτικών Έργων (Δ19) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. (εξ αναβολής)

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος.

  1. Οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας. (εξ αναβολής)

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Πετράκος.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

 

 

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΜΑΛΤΕΖΟΣ

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 18:05 Σύνδεσμος σχολίου

    ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΝΙΚΑ ΤΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ Ή ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...