Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παρουσίαση επετειακού τόμου της Β΄ Εθνοσυνέλευσης στην Αθήνα

Παρουσίαση επετειακού τόμου της Β΄ Εθνοσυνέλευσης στην Αθήνα

 

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας σας προσκαλεί στην παρουσίαση της Επετειακής Έκδοσης «Ἐν Ἄστρει: Ἡ Ἐθνική Δευτέρα τῶν Ἑλλήνων Συνέλευσις. 29 Μαρτίου – 18 Απριλίου 1823. Τα γεγονότα – οι πρωταγωνιστές – οι αποφάσεις» που εκδόθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από τη σύγκληση της Β΄ Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος Κυνουρίας.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 19:00, στην Παλαιά Βουλή (Σταδίου 13, Αθήνα).

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, κ. Γιώργος Καμπύλης και η Γενική Γραμματέας της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος, κα Χαρίκλεια Δημακοπούλου.

Την Έκδοση θα παρουσιάσουν ο Προκόπιος Παυλόπουλος, τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ, ο Σπυρίδων Βλαχόπουλος, Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, ο Ξενοφών Κοντιάδης, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου, Πάντειο Παν/μιο και Πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου και η Σμαράγδη Ι. Αρβανίτη, Δρ. Αρχαιολόγος, επιμελήτρια της έκδοσης.

Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Χρήστος Κούτρας.

Η παρουσίαση της έκδοσης στην Αθήνα, σε συνέχεια της αντίστοιχης που πραγματοποιήθηκε στο Άστρος τον Σεπτέμβριο του 2023, εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποίησε ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, κατά το επετειακό έτος 2023.

Tags:

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...