Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τρίπολη | Στην εκδήλωση «Οι Αγώνες των Κρητών για την Ένωση με την Ελλάδα» το Λύκειο των Ελληνίδων

Τρίπολη | Στην εκδήλωση «Οι Αγώνες των Κρητών για την Ένωση με την Ελλάδα» το Λύκειο των Ελληνίδων
Σε μια εκδήλωση - αφιέρωμα, με τον τίτλο «Οι Αγώνες των Κρητών για την Ένωση με την Ελλάδα», μια ιστορική αναδρομή στους αγώνες των Κρητών από το 1866 έως το 1913, θα τιμηθεί από το Πολεμικό Μουσείο Παράρτημα Τρίπολης, η επέτειος για τη συμπλήρωση 110 ετών (1913 - 2023) από την Ένωση της Κρήτης, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023, στις 19:30 μ.μ..
Το Λύκειον των Ελληνίδων Τριπόλεως με τη χορευτική του ομάδα, θα πλαισιώσει την εκδήλωση με Κρητικούς παραδοσιακούς χορούς.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την πρόσκληση, τον Δ/ντη του Πολεμικού Μουσείου Τριπόλεως, Σμήναρχο κ. Φωτόπουλο Δημήτριο, ο οποίος επιμελείται και παρουσιάζει την ιστορική αναδρομή. Θα πραγματοποιηθούν επίσης: αφηγήσεις κειμένων από τη Λοχαγό κ. Πρεβολαράκη Γεωργία, ερμηνείες Κρητικών τραγουδιών (ριζίτικα) από τον μαθητή του Μουσικού Σχολείου Τριπόλεως, Χρήστο Λεόντιο, με συνοδεία λαούτου από τον Κυριάκο Μαρκόγιαννη. Φιλικά συμμετέχει ο βαθύφωνος Δημοσθένης Τσαπάρας, από τη χορωδία του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης.
Είσοδος Ελεύθερη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...