Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τρίπολη | Στις 28 Φλεβάρη απεργούμε για τις ζωές μας!

Τρίπολη | Στις 28 Φλεβάρη απεργούμε για τις ζωές μας!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ

Το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Πελοποννήσου συμμετέχει στην απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας  για την Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2024, την ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, οι περισσότεροι φοιτητές και νέα παιδιά, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη σε όλη τη χώρα και μια διαρκή-ανοιχτή πληγή σε δεκάδες οικογένειες.

Ένα χρόνο μετά κάνουμε την υπόσχεση μας πράξη! Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί!

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ!

Έχουμε χρέος στις 28 Φλεβάρη να πλημμυρίσουν οι δρόμοι σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας μας, όπως πριν έναν χρόνο. Δεν πρέπει να περάσει η προσπάθεια συγκάλυψης που επιχειρεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Θέλουν το έγκλημα να ξεχαστεί γιατί όλοι αυτοί είναι ένοχοι! Γι’ αυτόν τον λόγο οι εκπρόσωποι τους στην ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ (και στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας που συντάσσεται μαζί τους), πολέμησαν με κάθε τρόπο την προσπάθεια να παρθεί απόφαση για απεργία στις 28 Φλεβάρη. Δεν θα τους περάσει ! Το κύριο που επιδιώκουν είναι να συγκαλύψουν ότι το έγκλημα στα Τέμπη δεν οφείλεται σε "κακιά στιγμή" αλλά ήταν προδιαγεγραμμένο με αιτίες και ενόχους. Προσπαθούν να συγκαλύψουν την εγκληματική πολιτική της Ε.Ε. και όλων των κυβερνήσεων που την υλοποίησαν. Την πολιτική που τα μετράει όλα με το κέρδος των καπιταλιστών θυσιάζοντας ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Είναι η πολιτική που αντιμετωπίζει ως κόστος την ανθρώπινη ζωή και την ασφάλεια του λαού, που μας θέλει ανυπεράσπιστους μπροστά στις φυσικές καταστροφές και στην προστασία της υγείας μας, είναι η πολιτική που υπερασπίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και τα κόμματα που στηρίζουν το σύστημα της εκμετάλλευσης και  ευθύνεται για την κερδοσκοπία και την ακρίβεια στην αγορά και σε κάθε μορφή υπηρεσίας αναγκαίας για την διαβίωση μας. Η ακρίβεια σαρώνει τους μισθούς μας και το εργατικό-λαϊκό εισόδημα δε φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες μας σε βασικά είδη, σε τρόφιμα, ρεύμα, σε λογαριασμούς και έξοδα που τρέχουν, την ίδια ώρα που οι επιχειρηματικοί όμιλοι, που κινούν τα νήματα στη διαμόρφωση των τιμών και ελέγχουν τις αγορές, αυξάνουν όποτε και όσο θέλουν τις τιμές για να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους. 

 Είναι η ίδια πολιτική που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ως αναλώσιμους και δεν λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Τα εργατικά δυστυχήματα- εργοδοτικές δολοφονίες πληθαίνουν. Αυτές τις μέρες στον κλάδο της ενέργειας είχαμε ακόμα έναν νεκρό συνάδελφο που εργαζόταν σε εργολάβο του ΔΕΔΔΗΕ στο Ναύπλιο και έναν συνάδελφο βαριά τραυματισμένο από ηλεκτροπληξία πάλι σε εργολάβο του ΔΕΔΔΗΕ στη Σκιάθο. Οι εξελίξεις στον κλάδο της ενέργειας τα τελευταία χρόνια με την πολιτική της «απελευθέρωσης» της ενέργειας που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις, οδηγούν στην εκρηκτική αύξηση των εργατικών «ατυχημάτων». Αυτή είναι μια συνέπεια της «πράσινης μετάβασης» και του ενεργειακού μετασχηματισμού που πληρώνουν οι εργαζόμενοι: εντατικοποίηση της εργασίας, εργολαβοποίηση, μη μόνιμες θέσεις εργασίας δίχως Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με μισθούς πείνας, την ίδια ώρα που τα κέρδη όλων των μεγάλων εταιρειών του κλάδου κυριολεκτικά ζαλίζουν!

Είναι η ίδια πολιτική που έχει αφήσει τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ΑΗΣ Μεγαλόπολης 4 και 5 δίχως ασθενοφόρο και δίχως νοσηλευτικό προσωπικό τις απογευματινές και βραδινές βάρδιες με αποτέλεσμα αν γίνει κάποιο εργατικό ατύχημα ή προκύψει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας σε συνάδελφο σε ώρα εργασίας να υπάρχει κίνδυνος να χαθεί ανθρώπινη ζωή. Εγκληματική είναι και η πλήρης εγκατάλειψη του μοναδικού δρόμου που οδηγεί από τη Μεγαλόπολη προς τις μονάδες των ΑΗΣ 4 και 5 μήκους 7 χιλιομέτρων. Ένα βομβαρδισμένο τοπίο, δρόμος δίχως διαγραμμίσεις, άκρως επικίνδυνος ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες όταν βρέχει ή έχει ομίχλη, δίχως καθόλου ορατότητα, δρόμος σκοτώστρα - καρμανιόλα για όλους τους συνάδελφους που πηγαίνουν ή επιστρέφουν από τη δουλειά τους. Απαιτούμε να στελεχωθεί ο ΑΗΣ 5 Μεγαλόπολης με νοσηλευτικό προσωπικό που θα καλύπτει όλες τις βάρδιες και να υπάρχει διαθεσιμότητα ασθενοφόρου και άμεσα να ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες στον οδικό άξονα Μεγαλόπολη – ΑΗΣ Μεγαλόπολης 5 έτσι ώστε να γίνει ασφαλής δρόμος προσέλευσης των εργαζομένων στην εργασία τους.

28 Φλεβάρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για τις ζωές μας!

Ήρθε η ώρα να βγουν οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο! Να απαντήσουμε αγωνιστικά με διεκδικητικό αγώνα στο τείχος που υψώνεται μπροστά μας. Να προσπεράσουμε τις συνδικαλιστικές δυνάμεις στη ΓΣΕΕ που προσπαθούν να επιβάλουν σιωπητήριο συντασσόμενοι με την κυβέρνηση και τους εργοδότες. Η απεργία προβάλλει ως ανάγκη! Σε αυτό το απεργιακό μέτωπο έχουμε θέση όλοι. Όλοι όσοι αναγνωρίζουμε ότι η κατάσταση δυσκολεύει για τους εργαζόμενους. Οι πολύμορφες  κινητοποιήσεις των αγροτών και τα μπλόκα τους, οι φοιτητικές καταλήψεις και διαδηλώσεις, δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε. Να γιγαντωθεί ένα εργατικό και λαϊκό ποτάμι διεκδίκησης απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε, των επιχειρηματικών ομίλων. ΤΩΡΑ πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων, την πάλη ενάντια στην ακρίβεια και την αντιλαϊκή πολιτική που μετρά τις ανάγκες μας ως κόστος.

Κανείς μόνος του! Αποφασιστικός απεργιακός ξεσηκωμός με το σύνθημα:

                                                  “Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στην απεργιακή συγκέντρωση:

                      Τετάρτη 28 Φλεβάρη,  Τρίπολη, πλατεία Πετρινού, 10:30πμ

                                                             Για το ΔΣ

           Ο πρόεδρος                                                                             Ο γραμματέας

     Χρήστος Κουλουράς                                                             Θανάσης Νικητόπουλος                                     

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...