Ινστιτούτο Υγιούς Γήρανσης ΜΕΝΤΩΡ | Εκπαιδευτικό Retreat των φοιτητών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Γηριατρικής

Η Μονάδα Ψυχογηριατρικής της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής (Διευθυντής: Καθηγητής Ψυχιατρικής Αντώνιος Μ. Πολίτης) και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Γηριατρικής (Διευθυντής: Καθηγητής Πέτρος Π. Σφηκάκης), σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Υγιούς Γήρανσης ΜΕΝΤΩΡ , διοργανώνουν διήμερη εκπαιδευτική δράση την Παρασκευή 30 και το Σάββατο 31 Μαΐου 2025, στον χώρο του Ινστιτούτου, στο Στάδιο Τεγέας.
Οι φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος Γηριατρικής θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους και να συνδυάσουν την εκπαίδευση με την πολιτιστική εμπειρία.
Το εκπαιδευτικό retreat περιλαμβάνει διήμερο σεμινάριο με τίτλο:
«Φυσιολογία της Γήρανσης και Γηριατρικά Σύνδρομα». Απευθύνεται στους φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις υψηλού επιστημονικού επιπέδου από καταξιωμένους Έλληνες επιστήμονες, σε θέματα που αφορούν τη γήρανση και τα γηριατρικά σύνδρομα. Παράλληλα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν την ιστορία και την πολιτιστική αξία της περιοχής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, με ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα ξενάγησης στο Μουσείο Τεγέας και στους αρχαιολογικούς χώρους.
Κεντρική Ομιλία – Ανοιχτή στο κοινό
Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση που απευθύνεται στους Επαγγελματίες Υγείας και στο κοινό, την Παρασκευή 30 Μαΐου 2025 και ώρα 19:30, με θέμα: «Αντιμετωπίζοντας τα ιατρικά προβλήματα των ηλικιωμένων πέρα από τις θεραπευτικές αποφάσεις», με ομιλητή τον κ. Πέτρο Σφηκάκη, Καθηγητή Παθολογίας – Ρευματολογίας, Α’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική, Τμήμα Ιατρικής, ΕΚΠΑ.
Σχετικά Άρθρα
- 1ος και αήττητος ο Τριανταφύλλου του ομίλου τένις της ΑΕΚ Τρίπολης στο MASTERS του Wilson Tennis Tour 2025 – Συμβόλαιο με τη Wilson για τον νεαρό αθλητή μας
- Γεραπετρίτης: Είμαι «Φιλέλληνας» - Τι άλλο θα ακούσουμε;
- Κόντρα Φλωρίδη – Ζωής: «Έχετε υπερασπιστεί βιαστή», «Λέτε ψέματα»
- «Εν αναμονή κατηγορούμενος» ο Μητσοτάκης για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου!
- Η ανδρική ομάδα του Κορακοβουνίου επιστρέφει στο Αρκαδικό ποδόσφαιρο!