Άσκηση ετοιμότητας για σεισμό στην Τρίπολη
Την Δευτέρα 21 Ιουλίου 2025, πρόκειται να πραγματοποιηθεί άσκηση επί χάρτου ετοιμότητας για σεισμό, με τη συμμετοχή τοπικών και κρατικών φορέων και εθελοντών. Ώρα 10:00 π.μ. στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ, στην οδό Καλαμάτας 113 στην Τρίπολη.
Η άσκηση υλοποιείται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας – Διεύθυνση Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για την πρόληψη και διαχείριση φυσικών καταστροφών.
Η άσκηση θα βασιστεί σε σενάριο σεισμικής δόνησης μεγέθους [5,9] Ρίχτερ, και αφορά το συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.
Η συνεχής άσκηση και εκπαίδευση είναι ο μόνος δρόμος για να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητα των τοπικών κοινωνιών απέναντι σε απρόβλεπτα φυσικά φαινόμενα όπως ο σεισμός. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την πολύτιμη υποστήριξη.
Η άσκηση αποτελεί σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της πρόληψης, του συντονισμού και της άμεσης ανταπόκρισης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γεώργιος Οικονομόπουλος
Σχετικά Άρθρα
- Πλήθος μαθητών από την Τρίπολη στον Άγιο Ανδρέα Πατρών (εικόνες)
- Σε Λεωνίδιο, Μονή Ελώνης, Πελετά, Άγιο Πέτρο και Μονή Μαλεβής ο Μητροπολίτης Επιφάνιος (εικόνες)
- Tigers: "Κλείστε όλα για 2 ώρες στην πόλη και έλατε μαζικά στο γήπεδο"!
- Η Καλαμάτα στη Super League 1 μετά από 26 ολόκληρα χρόνια!
- Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Τρίπολης | Κατανυκτικός Εσπερινός με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη Αμβρόσιο Γκουρβέλο






