O Aνοιχτός Χώρος/Open Space συνεχίζει το πρόγραμμα του με το επόμενο εργαστήρι του: «Κρυμμένες Ιστορίες»

O Aνοιχτός Χώρος/Open Space συνεχίζει το πρόγραμμα του με το επόμενο εργαστήρι του «Κρυμμένες Ιστορίες»
Η Βρύση του Δικαίου "κρύβει" ιστορίες...
Ένα ξεχωριστό εργαστήρι δημιουργικής γραφής και θεατρικού αυτοσχεδιασμού ανοίγει τις πόρτες του σε όσους θέλουν να πειραματιστούν με τη φαντασία και τις λέξεις. Οι λέξεις δεν γράφονται μόνο — αλλά κρύβονται, ψιθυρίζονται, ανακαλύπτονται — οι συμμετέχοντες καλούνται να τις αναζητήσουν μέσα στο περιβάλλον, να τις ζωντανέψουν με το σώμα και τη φωνή τους, και να τις μετατρέψουν σε ιστορίες.
Το εργαστήρι απευθύνεται σε ανθρώπους άνω των 7 ετών κάθε εμπειρίας και φιλοδοξεί να γίνει μια γέφυρα ανάμεσα στον γραπτό λόγο και τη ζωντανή έκφραση. Ελάτε να γράψουμε… ό,τι δεν φαίνεται
Τετάρτη 06/08 19.00 η ώρα στην Βρύση του Δικαίου
Το εργαστήρι κατευθύνει η ηθοποιός/θεατρικός συγγραφέας Μαρία Ψαρολόγου.
Για την συμμετοχή σας δεν είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Καλό είναι να τηρηθεί η ώρα προσέλευσης.
Σημείωση: το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και πάνω. Αν έχετε άλλη ηλικία και επιθυμείτε να συμμετάσχετε είστε ευπρόσδεκτοι. Για ηλικίες μικρότερη των 7ετών θα χρειαστεί συνοδεία.
Αυτό το εργαστήριο αποτελεί μέρος του Ανοιχτός Χώρος/Open Space 25 που διοργανώνει το Kynourio Soma σε συνεργασία με τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας. O τίτλος της φετινής διοργάνωσης είναι Re-Soma/Επανα-Σώμα, μια πρόσκληση επιστροφής στο σώμα και στην ύλη — εκεί όπου ο χώρος συναντά το βίωμα, και η χειρονομία γίνεται πράξη ενσώματης σύνδεσης.
Ο Ανοιχτός Χώρος/Open Space διοργανώνεται από την AMKE Kynourio Soma για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται με την στήριξη του Δήμου Νότιας Κυνουρίας.
Προσφέρεται δωρεάν στο κοινό.
Η Μαρία Ψαρολόγου είναι επαγγελματίας ηθοποιός (απόφοιτος της Δραματικής σχολής ΚΘΒΕ) και παράλληλα εργάζεται πάνω την συγγραφή / σεναριογραφία, location scouting και σε φεστιβάλ κινηματογράφου. Το 2023 έλαβε το κρατικό βραβείο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων ‘’Χρύσα Σπηλιώτη‘’ του Υπουργείου Πολιτισμού για το θεατρικό έργο της ‘’ Αλμυρά Γράμματα ‘’ και το 2022 έλαβε Βραβείο Φωτογραφίας στην κατηγορία Σύγχρονο τοπίο στον διαγωνισμό του ΕΚΟΜΕ. Έχει συνεργαστεί με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Γλασκώβης (woff) , όπου έχει συμμετάσχει στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, Βερολίνου και στα βραβεία Bafta Σκωτίας ως Event’s Assistant. Το 2024 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα Σκηνοθεσίας του ΔΙΕΚ ΑΓ. Δημητρίου. Το 2019 έκανε την πρώτη ταινία μικρού μήκους SANGUINE , βασισμένη στο ομώνυμο και βραβευμένο διήγημα της. Έχει υπάρξει μέλος της ομάδας Art nouveau που δουλεύει με κώδικες του βωβού κινηματογράφου. Έχει συνεργαστεί με τους R. Castelucci, Κ. Γαβρά, M. Edvarsen , J. Rodrigez κτλ και με οργανισμούς όπως το ΚΘΒΕ, Ιδρ. Μιχ. Κακογιάννης, ΕΡΤ κτλ.
Το Κynourio Soma ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ιδρύθηκε το 2022 μέσα από τις κοινές ανάγκες, νέων κατοίκων της περιοχής, για καλλιτεχνική δημιουργία και ενασχόληση με την κίνηση. Ασχολείται με θέματα πολιτιστικής εκπαίδευσης και σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας με την συμμετοχή της κοινότητας όπως ορίζει το καταστατικό του.
Για τις δράσεις της ομάδας και το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να ενημερωθείτε:
www.kynouriosoma.gr / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / FB& INST: kynourio soma
Πρόγραμμα εργαστηρίων
01/08 _ 17.00-19.00
«H Μαγική/Δημιουργική Ραφή» για όλες τις ηλικίες
Kαθοδηγεί η ομάδα του Κynourio Soma.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παρατυρό, στο Πολιτιστικό Κέντρο Τυρού, παλαιό Ελαιοτριβείο
“Τhe Magic/Creative Stitch” for all ages
Initiated by Kynourio Soma, for all ages, at Tyros Cultural Center
Part of Paratyro Festival
06/08_19.00-20.30
" Κρυμμένες Ιστορίες" για παιδιά
Kαθοδηγεί η ηθοποιός/σκηνοθέτης/θεατρική συγγραφέας, Μαρία Ψαρολόγου
“Hidden Stories” for children
Initiated by Maria Psarologou, actress/director/play writer.
13/08
_18.30-19.30 για παιδιά
«Ηχοτόπια, ηχοπαιδαγωγική
“Soundscapes” for children
_19.30-21.00
«Ταξίδι με τους ήχους» για ενήλικες
“Sound journey” for adults
20/08 _19.00-20.30
«Αφηρημένες δημιουργίες με φυσικό πηλό» για παιδιά
Εργαστήρι κεραμικής.
Καθοδηγεί η εικονογράφος/κεραμίστρια Αλεξία Κωστή
“Abstract creations with natural clay” for children
Ceramics workshop by Alexia Kosti, illustrator-artistist-ceramist.
27/08 _19.00-20.30
«Tεχνικές Αυτοθεραπείας μέσα από την κίνηση και τα σημεία πίεσης στους μεσημβρινούς» για ενήλικες
Βασικά εργαλεία χρήσιμα για την βελτίωση της καθημερινότητας μας.
Καθοδηγεί η εναλλακτική θεραπεύτρια Δέσποινα Λυσικάτου.
“Self-healing through movement and meridian pressure points.”
for adults
Basic tools to optimize your everyday life
By Despina Lysikatou.
29/08_19.30-21.00
"...κάτι ΘΑ συμβεί....", κινητικός αυτοσχεδιασμός, εργαστήριο ή / και παράσταση για όλες τις ηλικίες
"...something WILL happen", movement improvisition/workshop and / or performance for all ages
Σχετικά Άρθρα
- Με αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη συνεχίζονται οι καλοκαιρινές Μουσικές Βραδιές του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας!
- Προσκυνηματική αποστολή από το Κονγκό στην Πελοπόννησο – Ήρθαν και στην Αρκαδία - Μια πρωτοβουλία του Arxon.gr
- Δήμος Τρίπολης: « Είμαστε περήφανοι για τις νέες διακρίσεις των αθλητών μας».
- Διακοπή ρεύματος την Τετάρτη (6/8/2025) στην περιοχή του Αγ. Πέτρου και των Βουρβούρων
- 49α "Ηλιοπούλεια" στην Ασέα