Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στο 46ο Φεστιβάλ Άκοβας
Την Κυριακή 10 Αυγούστου 2025, στις 21:00, το 46ο Φεστιβάλ Άκοβας υποδέχεται το κοινό στο Βυζίκι για μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμό και πρόλογο από τον Θανάση Πετράκο, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος θα μιλήσει για τη ζωή και το έργο του κορυφαίου δημιουργού.
Στη συνέχεια θα προβληθεί η ταινία του Γιάννη Κατσουμέρη «Μίκης Θεοδωράκης, Ο Συνθέτης των Ποιητών και των Οραμάτων» (1950 έως σήμερα), ένα ντοκιμαντέρ που σκιαγραφεί την πορεία του Θεοδωράκη από τα πρώτα του βήματα μέχρι τις πρόσφατες δημιουργικές του στιγμές. Η ταινία περιλαμβάνει συνεντεύξεις, σπάνιο αρχειακό υλικό και στιγμιότυπα από τη διεθνή του διαδρομή.
Μετά την προβολή, ο σκηνοθέτης θα παραμείνει για μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, δίνοντας την ευκαιρία για ερωτήσεις και ανταλλαγή απόψεων γύρω από την τέχνη και την κληρονομιά του συνθέτη.
Το αφιέρωμα εντάσσεται στις πολυποίκιλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ, που φέτος διεξάγεται από τις 8 έως τις 17 Αυγούστου και περιλαμβάνει μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, προβολές, εκθέσεις και διαγωνισμούς.
Σχετικά Άρθρα
- «Ας έρθουν να μας συλλάβουν»: Αμετακίνητοι παραμένουν οι αγρότες μετά την παρέμβαση του Αρείου Πάγου
- Λαμπερή γιορτή στην πλατεία Πετρινού – Η Τρίπολη άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο της (εικόνες - βίντεο)
- Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για την απομάκρυνση αμιαντοσκεπών στον Δήμο Μεγαλόπολης
- Οφειλή τιμής στον Μακαριστό Μητροπολίτη Γόρτυνος & Μεγαλουπόλεως κυρό Ιερεμία
- Με επιτυχία το Ιερατικό Συνέδριο της Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, με θέμα «1700 χρόνια από την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο» (εικόνες)






