Μουσική παράσταση - αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στη Μεγαλόπολη

Η Μεγαλόπολη τιμά τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, με μια ξεχωριστή μουσική παράσταση με τίτλο «Στη γειτονιά των αγγέλων», με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Αυγούστου 2025 και ώρα 21:00, στον προαύλιο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Στη σκηνή θα βρεθούν οι ερμηνευτές Ζαχαρίας Καρούνης και Ανδριάννα Μπάμπαλη, ενώ την αφήγηση θα κάνει ο ηθοποιός Γιάννης Βούρος. Την παράσταση πλαισιώνει πολυμελής ορχήστρα υπό τη μουσική διεύθυνση και ενορχήστρωση του Θοδωρή Λεμπέση, με τη συμμετοχή των χορωδιακών συνόλων «Μεγάλη Πόλις» και «Ορφέας» Τρίπολης, σε μουσική διδασκαλία της Χριστίνας Αθανασοπούλου.
Τα κείμενα και την επιμέλειά τους υπογράφει ο Χρήστος Πριόμορας.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεγαλόπολης «Μεγάλη Πόλις», σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Μεγαλόπολης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ στηρίζεται από πλήθος φορέων και χορηγών.
Πρόκειται για μια μεγάλη μουσική βραδιά, αφιερωμένη στο έργο και τη διαχρονική προσφορά του Μίκη Θεοδωράκη στον ελληνικό πολιτισμό, σε έναν χώρο ιδιαίτερης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας, όπως το Αρχαίο Θέατρο της Μεγαλόπολης.
Σχετικά Άρθρα
- Το "κυβερνητικό πρόγραμμα" του ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα παρουσιαστεί στην Καλαμάτα - Πρόσκληση από τη Νομαρχιακή Αρκαδίας
- Η υφαντική τέχνη τσακώνικων κιλιμιών στον Τυρό Αρκαδίας στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς!
- Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης | Επόμενη συνεδρίαση στις 15 Οκτωβρίου 2025
- 2025 | Γιορτή Φθινοπώρου και φέτος στην πανέμορφη Πιάνα!
- Παναγιώτης Γεωργακόπουλος: «Με το κεφάλι χαμηλά και στόχο το όμορφο μπάσκετ»