Menu
RSS
Δευτέρα, 22/09/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

29 Σεπτεμβρίου | Στο Άλσος Περιστερίου το 5ο Γορτυνιακό Αντάμωμα

29 Σεπτεμβρίου | Στο Άλσος Περιστερίου το 5ο Γορτυνιακό Αντάμωμα

 

5ο ΓΟΡΤΥΝΙΑΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ

ΑΛΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Δευτέρα 29.9.2025   ώρα 20:00

Το 5ο Γορτυνιακό Αντάμωμα με τίτλο «Στα καλντερίμια της μνήμης»,  έρχεται και φέτος στο Άλσος Περιστερίου με συντελεστές Γορτύνιους μουσικούς, τραγουδιστές και Πολιτιστικούς  Συλλόγους που  έρχονται από τα χωριά της Γορτυνίας.

Το πρόγραμμα του φετινού ανταμώματος περιλαμβάνει δύο ενότητες.
Στην πρώτη, θα γυρίσουμε το χρόνο πίσω και θα θυμηθούμε έθιμα, στιγμές της  καθημερινής ζωής, παραδόσεις και συνήθειες των περασμένων γενεών στα χωριά μας, μέσα από χορούς, τραγούδια και δρώμενα που θα παρουσιάσουν οι τρεις πολιτιστικοί σύλλογοι – όλοι αποτελούμενοι από μόνιμους κατοίκους της Γορτυνίας – που έρχονται ειδικά αυτό το βράδυ απευθείας από τα χωριά τους στην Αθήνα. 

Στο δεύτερο μέρος, η βραδιά θα εξελιχθεί σε ένα μεγάλο αρκαδικό γλέντι. Χορευτές, τραγουδιστές και κοινό θα στήσουμε όλοι μαζί μια μεγάλη γιορτή,  σαν να βρισκόμαστε και πάλι στο πανηγύρι του χωριού μας.

Σας προσκαλούμε όλους σε μια βραδιά γεμάτη Γορτυνία και Αρκαδία για να κρατήσουμε ακόμα μια φορά αναμμένη τη φλόγα της μουσικής παράδοσης και των εθίμων του τόπου μας.

 

Η πρόσβαση στο Άλσος Περιστερίου γίνεται εύκολα από τη στάση μετρό Ανθούπολη (150 μέτρα) και η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

5o gortyniako antamoma 1

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...