Γιορτή Ελιάς στο Ξηροπήγαδο!
Με άρωμα παράδοσης και γεύση ελιάς, το Ξηροπήγαδο Αρκαδίας ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τη Γιορτή Ελιάς 2025, το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, στο λιμάνι του χωριού. Η εκδήλωση, που ξεκινά στις 18:30 το απόγευμα, αποτελεί έναν θεσμό που τιμά το ιερό δέντρο της Μεσογείου, σύμβολο ζωής, ειρήνης και ευλογίας για τον τόπο.
Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Σύλλογος «Ο Ακτήβιον», με την υποστήριξη του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στόχος είναι να αναδειχθεί η σημασία της ελιάς και του ελαιολάδου, που αποτελούν βασικά στοιχεία της τοπικής οικονομίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Σχετικά Άρθρα
- Νεοχώρι Γορτυνίας | Ο Πρόεδρος Αθανάσιος Δημακόπουλος διαψεύδει τον Δήμαρχο: "Το νερό του αντλιοστασίου προορίζεται για ύδρευση και όχι για άρδευση"
- Α' ΕΠΣΑ | Το πρόγραμμα για play off και play out
- Μουσική επένδυση του ντοκιμαντέρ «Daniel» του Παύλου Βησσαρίου από το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης
- Γορτυνία - Ένταση για τις ζημιές από την κακοκαιρία στη συνεδρίαση λογοδοσίας | Κούλης: "Είσαστε απόντες" - Μέγας: "Δεν μπορεί να μην φταίει ποτέ κάνεις"
- Απαντήσεις στη Βουλή για τις φυλακές Μεγαλόπολης | "Θα δημιουργηθούν 300 θέσεις εργασίας με πρόβλεψη εντοπιότητας"! (vd)






