Τρίπολη | Ο Λουκάς Βασιλικός θα παρουσιάσει τη φωτογραφία ως εργαλείο αφήγησης, παρατήρησης και αυτογνωσίας
Το 3ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Τρίπολης σε συνεργασία με τον Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης, παρουσιάζουν έναν από τους πιο ταλαντούχους σύγχρονους Έλληνες φωτογράφους, και ιδρυτή ενός από τα σημαντικότερα εργαστήρια φωτογραφίας στην Ελλάδα, με έμφαση στη φωτογραφία δρόμου και προσωπικού ντοκουμέντου. Ο Λουκάς Βασιλικός μέσα από επιλεγμένες δουλειές του, θα παρουσιάσει τη φωτογραφία ως εργαλείο αφήγησης, παρατήρησης και αυτογνωσίας. Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου στις 7:00 το απόγευμα, στα νέα εντευκτήρια του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης. (Είσοδος ελεύθερη)
Σχετικά με το Λουκά Βασιλικό
Ο Λουκάς Βασιλικός (γεν. 1975, Κρήτη) είναι φωτογράφος που ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Οι φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα μέσα και έχουν συμπεριληφθεί σε εκδόσεις και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, από το Μουσείο Μπενάκη, την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και την Biennale της Θεσσαλονίκης, μέχρι τη Ρώμη, το Μιλάνο, το Παρίσι, τις Βρυξέλλες, την Κωνσταντινούπολη, το Μαϊάμι και τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Αυστραλία κ.α.
Είναι μέλος της διεθνούς φωτογραφικής κολεκτίβας Burn My Eye, ενώ δραστηριοποιείται ενεργά στον τομέα της φωτογραφικής εκπαίδευσης. Τα σεμινάρια και εργαστήρια που διδάσκει έχουν έμφαση στη φωτογραφία δρόμου και προσωπικού ντοκουμέντου, ενθαρρύνοντας τους συμμετέχοντες να εστιάσουν στο προσωπικό βλέμμα και τη φωτογραφική αφήγηση, αντλώντας έμπνευση από το οικείο και το βιωματικό.
Είναι ιδρυτής του blink, ενός καλλιτεχνικού σωματείου που υποστηρίζει τη σύγχρονη φωτογραφική δημιουργία μέσω της εκπαίδευσης, της συνεργασίας και της δημόσιας συμμετοχής.
Περισσότερα
https://www.burnmyeye.org/lukas-vasilikos
facebook event
Διοργάνωση
Φεστιβάλ Φωτογραφίας Τρίπολης
Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης
Αρκαδικό Φεστιβάλ
Χορηγός επικοινωνίας
Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5
Ανοιχτό Δίκτυο
Σχετικά Άρθρα
- Στις 29-30 Ιανουαρίου 1944 ο Κοσμάς πυρπολήθηκε - Απ' τα 505 σπίτια του χωριού κάηκαν τα 498
- Τρία χρόνια χωρίς τον Ήρωα, Μάριο - Μιχαήλ Τουρούτσικα
- Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Αρκαδίας | Τιμητική πλακέτα στον Κώστα Καρκούλη (εικόνες)
- Παγγορτυνιακή Ένωση | Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Εθνεγέρτη Θεόδωρο Κολοκοτρώνη
- Άνοιξε η γέφυρα Θωκνίας στη Μεγαλόπολη






