Menu
RSS
Τρίτη, 13/10/2026
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
kalimera728

EKAB | Εκπαιδευτική δράση στην Τρίπολη για την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς 2026

EKAB | Εκπαιδευτική δράση στην Τρίπολη για την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς 2026
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς, από τις 13 έως και τις 17 Οκτωβρίου 2026, το ΕΚΑΒ διοργανώνει σειρά ανοιχτών εκπαιδευτικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα, προσκαλώντας τους πολίτες να ενημερωθούν και να εξοικειωθούν με βασικές δεξιότητες που μπορούν να αποδειχθούν καθοριστικές για τη διάσωση μιας ανθρώπινης ζωής.

Στο επίκεντρο των δράσεων βρίσκεται η σημασία της έγκαιρης εφαρμογής Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και της ορθής χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ), δύο κρίσιμων παρεμβάσεων που συμβάλλουν στην αύξηση των πιθανοτήτων επιβίωσης ενός ατόμου που έχει υποστεί καρδιακή ανακοπή. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, οι διασώστες, οι νοσηλευτές και οι ιατροί του ΕΚΑΒ θα πραγματοποιήσουν πρακτικές επιδείξεις τεχνικών ΚΑΡΠΑ και χρήσης ΑΕΑ, δίνοντας παράλληλα στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να εξασκηθούν σε ειδικά διαμορφωμένους σταθμούς δεξιοτήτων, με τη χρήση εκπαιδευτικών προπλασμάτων και απινιδωτών. Επιπλέον, θα παρέχεται ενημέρωση για την αναγνώριση και την αρχική αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων, καθώς και για τον ρόλο, την αποστολή και την πανελλαδική επιχειρησιακή δραστηριότητα του ΕΚΑΒ στην παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.

Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2026, από ώρα 15:00 έως 20:30 θα γίνει εκπαίδευση μελών του συλλόγου "Χ-ORMISIS OUTDOOR ACTIVITIES" και σπουδαστών στο  ΣΑΕΚ Παναρκαδικού Νοσοκομείου, Τρίπολης.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...