Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παπαηλιού για ζημιές από το χαλάζι: "Συμφωνήθηκε οι αποζημιώσεις να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ζημιές"

Παπαηλιού για ζημιές από το χαλάζι: "Συμφωνήθηκε οι αποζημιώσεις να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ζημιές"

Ο Γιώργος  Παπαηλιού το πρωί της Τετάρτης 11.6.2019, επισκέφθηκε τα χωριά Βουνό, Μανθυρέα και Παλλάντιο, που επλήγησαν από τη χθεσινή χαλαζόπτωση.

Κατά τη συζήτηση με πληγέντες αγρότες-παραγωγούς, ο Γιώργος  Παπαηλιού, μεταξύ των άλλων, είπε τα εξής:                        

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει πολλές και πολύ μεγάλες ζημίες στις αγροτικές καλλιέργειες περιοχών της Αρκαδίας. Παρότι, τα τελευταία χρόνια, η ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού υπήρξε θετική, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και των προβλεπομένων χρονοβόρων διαδικασιών, πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά.  

Η χαλαζόπτωση της 11.6.2019 έπληξε τις αγροτικές καλλιέργειες στα χωριά Βουνό, Μανθυρέα, Παλλάντιο. Η καταστροφή στα κηπευτικά, στις πατάτες, στις ντομάτες, σε  δενδρώδεις καλλιέργειες (μηλιές, αχλαδιές, κερασιές κλπ) υπήρξε ολοκληρωτική. Συνέβη δε, για ορισμένα από αυτά τα προϊόντα,  πριν τη συγκομιδή, που σημαίνει ότι οι πληγέντες αγρότες θα παραμείνουν χωρίς εισόδημα.

Ο ΕΛΓΑ πρέπει να κινήσει αμέσως και χωρίς καθυστέρηση τις προβλεπόμενες από το Νόμο διαδικασίες. Οι δε εκτιμήσεις των αρμοδίων γεωπόνων πρέπει να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, στο πλαίσιο της νομιμότητας, του είδους και του μεγέθους των πραγματικών ζημιών που οι χαλαζόπληκτοι παραγωγοί υπέστησαν.

Τέλος, ο Γιώργος Παπαηλιού ενημέρωσε τους αγρότες, ότι, αμέσως μετά τη χαλαζόπτωση, σε επικοινωνία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ συμφωνήθηκε οι διαδικασίες να κινηθούν τάχιστα  και οι αποζημιώσεις να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ζημιές στο πλαίσιο της νομιμότητας. Τους επισημάνθηκε δε, ότι η παρακολούθηση της εξέλιξης των πραγμάτων θα είναι συνεχής. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...