Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Τρίπολη για την Ημέρα Ίδρυσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Τρίπολη για την Ημέρα Ίδρυσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Τρίπολης, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, στις 8 Μαΐου και τον εορτασμό για την Ημέρα Ιδρύσεως του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στις 10 Ιουνίου πραγματοποίησε, το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019, εορταστικές εκδηλώσεις στην πλατεία Πετρινού.

Συγκεκριμένα: Στήθηκε περίπτερο και αναπτύχτηκαν πολύπλευρες δραστηριότητες όπως: - επιδείξεις Πρώτων Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ, από την Εκπαιδεύτρια - Νοσηλεύτρια και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών - μικρές διαλέξεις βιωματικού χαραχτήρα σε ομάδες παιδιών που επισκέφτηκαν το περίπτερό μας - ενημέρωση για τις δράσεις και το πολύπλευρο ανθρωπιστικό έργο, από τους Εθελοντές Νοσηλευτικής και Κοινωνικής Πρόνοιας, καθώς και διανομή ενημερωτικού υλικού - διαγωνισμός ζωγραφικής μικρών μαθητών με θέμα την αξία του Εθελοντισμού και τις Αρχές του Ερυθρού Σταυρού.

Στο νικητή δόθηκε ως συμβολικό δώρο ένα βιβλίο Πρώτων Βοηθειών.

Επίσης, τα παιδιά συμμετείχαν σε χειροτεχνίες φτιάχνοντας σημαιάκια με εικόνες από τον Ελληνικό και το Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, βαρκούλες και ήλιους που μετέφεραν σε θάλασσα και ουρανό μηνύματα αγάπης και προσφοράς, ενώ στο τέλος τους μοιράστηκαν μπαλόνια με τις Αρχές που διέπουν το Ερυθροσταυρικό Κίνημα. Πλήθος συμπολιτών αλλά και επισκεπτών της πόλης, βρέθηκαν στο περίπτερό μας, ενημερώθηκαν και δήλωσαν αρωγοί στις δράσεις μας.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν η Πρόεδρος του Τμήματος κα Βασιλική Ψυχογιού και Μέλη του Περιφερειακού Συμβούλιου, εργαζόμενοι του Τμήματος αλλά και Εθελοντές των τριών Σωμάτων του Ε.Ε.Σ. (Νοσηλευτικής, Κοινωνικής Πρόνοιας και Σαμαρειτών).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...