Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση για τα έργα στη Μονή Καλτεζών!

Εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση για τα έργα στη Μονή Καλτεζών!

Την έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Ιεράς Μονής Καλτεζών και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου, για το έργο: Αποκατάσταση ζημιών των κτιρίων της Ιεράς Μονής Καλτεζών αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο, ύστερα από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Λαμπρόπουλου. «Η Μονή έχει κριθεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και ζητάμε μία προγραμματική σύμβαση για έργα με μελέτη εγκεκριμένη από το υπουργείο. Το ύψος της σύμβασης είναι 160.000 ευρώ».

Ο κ. Γιαννακούρας είπε ότι χαίρεται ιδιαίτερα διότι η νέα περιφερειακή αρχή έχει αρχίσει να ξεκολλάει από τις εμμονές της. Η Αρκαδία έχει μεγάλες ανάγκες και αυτά τα έργα είναι απαραίτητα για να στηρίξουμε τα χωριά μας και τα μοναστήρια μας. Αυτό το έργο μας έχει ταλαιπωρήσει πολύ, το είχα πάρει στην πλάτη μου μαζί με τον κ Τατούλη. Τα χρήματα έχουν εγκριθεί από το 2012 και υπήρχαν πολλά προβλήματα για να προχωρήσει το έργο είτε με το Υπουργείο Πολιτισμού, είτε με το Υπουργείο Εσωτερικών. Τα έργα αφορούν τα κελιά στο δυτικό μέρος της Μονής. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα κατάρρευσης των κελιών. Πρέπει να τρέξουμε για να μην χαθούν τα χρήματα.»

Διαφωνώ με αυτά τα έργα, διότι η Εκκλησία έχει τεράστια περιουσία. Θα συμφωνήσω μόνο αν παραχωρήσει την ιδιοκτησία αυτών των μνημείων, είπε ο κ. Κάτσαρης.

«Θα το ψηφίσουμε αλλά η Εκκλησία να σηκώσει το βάρος που αναλογεί για μνημεία που καρπούται» είπε ο κ. Δρούγκας.

© www.kalimera-arkadia.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...