Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αρδευτικά έργα στην Αρκαδία | Οι εξελίξεις για Τάκα, Κανδήλα, Κώμη, Βαλτέτσι και χωριά της Γορτυνίας

Αρδευτικά έργα στην Αρκαδία | Οι εξελίξεις για Τάκα, Κανδήλα, Κώμη, Βαλτέτσι και χωριά της Γορτυνίας

“Για την περιφερειακή μας αρχή, η αγροτική πολιτική είναι ένα στοίχημα. Πρέπει να βοηθήσουμε τον αγροτικό κόσμο, κι αυτό πρέπει να γίνει με συγκεκριμένες πράξεις, όχι με λόγια”.

Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στη συνέντευξη που έδωσε το μεσημέρι σήμερα, Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, στην Τρίπολη, ενημερώνοντας για τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνάντησης που είχε στην Αθήνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη.

Οπως επισήμανε ο περιφερειάρχης, “είναι απαραίτητη η συνεχής επαφή με την κυβέρνηση, καθώς κινούμαστε με χρήματα του εθνικού προϋπολογισμού και χρήματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τα οποία από κοινού διαχειριζόμαστε με την κυβέρνηση”.

ΑΡΚΑΔΙΑ

-Το αρδευτικό έργο λίμνης Τάκας, ενταγμένο έργο με προϋπολογισμό 20.500.000 ευρώ, θα δημοπρατηθεί από το υπουργείο το 2020. Οπως εξήγησε ο περιφερειάρχης, “υπάρχουν ζητήματα που συνδέονται με μελέτες, οι οποίες πρέπει να γίνουν”.

-Το αρδευτικό της Κώμης,προϋπολογισμού 550.000 ευρώ, έχει ωριμάσει μελετητικά, εκκρεμεί ωστόσο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η άδεια χρήσης νερού. Το ίδιο ισχύει και για το αρδευτικό στο Βαλτεσινίκο, έργο προϋπολογισμού 760.000 ευρώ.

-Το αρδευτικό έργο στο Χρυσοχώρι είναι ανώριμο μελετητικά, καθώς εκκρεμεί σχεδόν το σύνολο των απαιτούμενων μελετών, υπάρχει μόνο προμελέτη.

-Εγγειοβελτιωτικά έργα στην πυρόπληκτη περιοχή του τ. Δήμου Βαλτετσίου, προϋπολογισμού 2.270.000 ευρώ, έχουν ώριμες μελέτες, εκκρεμεί ωστόσο η περιβαλλοντική αδειοδότηση.

-Ωριμο μελετητικά είναι το προϋπολογισμού 510.000 ευρώ αρδευτικό έργο τσιμενταυλάκων σε Ραψομάτη, Σαρακίνιο, Γέφυρα, Δάρα και Πράσινο.

-Ο εμπλουτισμός του υπόγειου υδροφορέα στη λεκάνη Κανδήλας – Χωτούσας διαθέτει μόνο γεωτεχνική μελέτη, ενώ όσον αφορά την λιμνοδεξαμενή στο Κάψια υπάρχει μόνο υδρολογική μελέτη.

4 σχόλια

  • Βαγγελης Γιαννακουρας
    Βαγγελης Γιαννακουρας Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 19:07 Σύνδεσμος σχολίου

    Ολα τα αρδευτικα εργα που ανακοινωσε ο κυριος Νικας ειναι εργα ενταγμενα με πιστωσεις απο τη περιφερειακη αρχη του Π Τατουλη και εχουν τη σφραγιδα του Βαγγελη Γιαννακουρα.Δεν εχουν αντιρρηση οι γνωριζοντες.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 17:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπορείς να μας πεις αν θα γίνει κανένα έργο στη θητεία σου?

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 17:25 Σύνδεσμος σχολίου

    κ.ΝΙΚΑ ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΙ ΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΡΑΤΑΩ.ΟΤΑΝ ΘΑ ΛΗΞΕΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΣΤΑ ΒΑΛΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΛΕΓΕΣ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 15:41 Σύνδεσμος σχολίου

    ΜΗΝ ΣΑΣ ΞΕΓΕΛΑ Ο ΝΙΚΑΣ ! ΤΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΤΗΣ ΤΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ . ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ . ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...