Menu
RSS
Σάββατο, 19/09/2020
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Κυβερνητικές πηγές | Η ιδιαίτερη εκτίμηση του Μητσοτάκη στον Βλάση - Τα στοιχεία που οδήγησαν στην απόφαση για το Υφυπουργείο Εξωτερικών!

Κυβερνητικές πηγές | Η ιδιαίτερη εκτίμηση του Μητσοτάκη στον Βλάση - Τα στοιχεία που οδήγησαν στην απόφαση για το Υφυπουργείο Εξωτερικών!

Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, νέος υφυπουργός Εξωτερικών, Αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό μετά την πρόσφατη παραίτηση του Αντώνη Διαματάρη ορίζεται ο βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά ιδιαιτέρως τις ικανότητες του κ. Βλάση, που παρά το νεαρό της ηλικία του - είναι 44 ετών - έχει καταφέρει να διαγράψει μια αξιοσημείωτη πορεία τόσο στον ακαδημαϊκό όσο και στον πολιτικό στίβο».

Σημειώνουν ότι ο Κώστας Βλάσης είναι χειρουργός-ορθοπεδικός, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου πήρε και το Διδακτορικό του το 2005. Εν συνεχεία πέρασε με επιτυχία από τις ακαδημαϊκές βαθμίδες του Λέκτορα και του Επίκουρου Καθηγητή, ενώ από το 2016 είναι Αναπληρωτής Σχολής της Ιατρικής Σχολής της Αθήνας.

Προσθέτουν ότι σημαντικό ρόλο στην επιλογή του πρωθυπουργού έπαιξε η εκλογική επιτυχία του κ. Βλάση στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015, αλλά και η ευρεία του εκλογική νίκη στην Αρκαδία στις εκλογές του Ιουλίου. «Επιπλέον, κατά κοινή ομολογία ο Αρκάς βουλευτής είχε μεγάλο μερίδιο συμμετοχής στη νίκη της ΝΔ και του Παναγιώτη Νίκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς ανέλαβε προσωπικά την οργάνωση του εκλογικού αγώνα του υποψήφιου Περιφερειάρχη κερδίζοντας μια πολύ δύσκολη μάχη και μια Περιφέρεια που πολλοί στην παράταξη θεωρούσαν χαμένη υπόθεση», συμπληρώνουν.

Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας ο κ. Βλάσης διετέλεσε Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, ενώ υπήρξε εισηγητής σε σημαντικά νομοσχέδια.

«Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν αλλά υπήρξε καταλυτικός παράγοντας στην επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι ο Αρκάς βουλευτής έχει αναπτύξει έναν ισχυρό δεσμό με τους Έλληνες ομογενείς και κυρίως αυτούς των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς από τα πρώτα χρόνια που πολιτευόταν πραγματοποιούσε συστηματικές επισκέψεις σε αρκετές Πολιτείες δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον απόδημο Ελληνισμό. Υπήρξε θερμός υποστηρικτής της ψήφου των αποδήμων και συμμετείχε ενεργά στην προώθησή της μέσω της στενής συνεργασίας του με την κοινότητα των αποδήμων Αρκάδων, που αποτελούν ίσως το μεγαλύτερο όγκο των συμπατριωτών μας σε ΗΠΑ, Αυστραλία και Καναδά», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές.

Επιπλέον αναφέρουν ότι πρόκειται για άνθρωπο αυτοδημιούργητο και χαμηλών τόνων, με πλούσιο βιογραφικό αλλά και εργασιακή εμπειρία. «Έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά στα οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σ' ό,τι αφορά στην επιλογή των στελεχών της κυβέρνησής του», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Ακολουθεί το βιογραφικό σημείωμά του:

Ο Κωνσταντίνος Βλάσης γεννήθηκε το 1975 στην Τρίπολη Αρκαδίας. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε την ειδικότητα του χειρουργού-ορθοπεδικού στο Νοσοκομείο Λαϊκό. Το 2004-2005 φοίτησε στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην «Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας». Το 2005 ανακηρύχθηκε διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ το 2007 εκλέχθηκε Λέκτορας της ίδιας Σχολής. Το 2012 εκλέχθηκε Επίκουρος Καθηγητής και το 2016 Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ από το 2010, του Τομέα Υγείας - Παιδείας. Έχει διατελέσει μέλος διαφόρων επιστημονικών συλλόγων όπως της Ελληνικής Εταιρείας Τραύματος και Επείγουσας Χειρουργικής και της Αθλητιατρικής Εταιρείας Ελλάδος. Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών από το 2001

Έχει επιμεληθεί και μεταφράσει πολυάριθμα επιστημονικά συγγράμματα και έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση πολλών επιστημονικών συνεδρίων. Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμες επιστημονικές εργασίες υψηλού κύρους σε ιατρικά περιοδικά, που θεωρούνται πρωτοποριακές και αναφέρονται από τη διεθνή βιβλιογραφία. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά.

Εκλέχθηκε Βουλευτής Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015 αλλά και στις εκλογές του 2019. Στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας έχει διατελέσει αναπληρωτής γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και μέλος πολλών κοινοβουλευτικών επιτροπών της Βουλής των Ελλήνων.

Είναι παντρεμένος με την ιατρό-βιοπαθολόγο Χρύσα Σαλδάρη και έχουν μία κόρη κι έναν γιο.

 
Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
© ΑΠΕ-ΜΠΕ 

8 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 17:20 Σύνδεσμος σχολίου

  ΑΝΑΞΙΑ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ . ΠΑΛΙΑΣ ΚΟΠΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΠΕΡΙ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ............ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΙΑ ; ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ . ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥΣ.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 16:24 Σύνδεσμος σχολίου

  Και κλάμα οι Τατουλίτσες

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 14:00 Σύνδεσμος σχολίου

  Δεν έχασε μόνο το δήμο Τρίπολης, αλλά και τη δεύτερη έδρα με το ψηφοδέλτιο παρωδεία που έστησε για να εξασφαλίσει τη θέση του...

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 12:02 Σύνδεσμος σχολίου

  οι κυβερνητικές πηγές είναι ο ίδιος ο βουλευτής???? πόσο χαμηλών τόνων αυτό το παιδί!!!!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 11:53 Σύνδεσμος σχολίου

  Ξέχασε επίσης να γράψει στην αυτοβιογραφία του ότι στις εκλογές του 2019 έστησε μόνος του το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για κλάματα. Χωρίς αντίπαλο. Επίσης είναι άξιο θαυμασμού πώς κατάφερε να γίνει αναπληρωτής καθηγητής της ιατρικής στα 40 του γυρνώντας τα πανηγύρια της Αρκαδίας.... Ο νοών νοείτο... Αυτοί είναι οι άριστοι της Νέας Δημοκρατίας...

 • Τ
  Τ Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2019 10:24 Σύνδεσμος σχολίου

  Εκτιμησε ο μητσοτακης οτι εχασε το δημο τριπιλης απο τον βουλευτη βρε.και εμεις ψηφιζουμε νεα δημοκρατια πανω απο 30 χρονια....μαυρο βρε στην βεα δημοκρατια..........

 • Γουναρας
  Γουναρας Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2019 09:18 Σύνδεσμος σχολίου

  Πότε βγαίνει το φεκ με το διορισμό της Τσατσαραγκου ως ειδική σύμβουλο;

 • Γορτύνιος
  Γορτύνιος Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019 20:59 Σύνδεσμος σχολίου

  Από την ιδιαίτερη εκτίμηση που του έχει ο κούλης τον βάζει αλλαγή και όχι στο αρχικό σχήμα. Φαντάσου να μην τον εκτιμούσε δηλαδή!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...