Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΦΕΚ | Στην EDIL η άδεια Διανομής Φυσικού Αερίου στον Δήμο Τρίπολης - Προβλέπονται συνδέσεις για σπίτια, επιχειρήσεις και όχι μόνο!

ΦΕΚ | Στην EDIL η άδεια Διανομής Φυσικού Αερίου στον Δήμο Τρίπολης - Προβλέπονται συνδέσεις για σπίτια, επιχειρήσεις και όχι μόνο!

Η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) για τη χορήγηση Άδειας Διανομής Φυσικού Αερίου στην εταιρεία με την επωνυμία «EDIL ΤΕΧΝΙΚΗ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «HELLAS EDIL S.A.» για τον Δήμο Τρίπολης, δημοσιεύθηκε ήδη σε πολυσέλιδο ΦΕΚ (2778/2020, Τεύχος Β’).

Το ΦΕΚ να σημειωθεί ότι εντόπισε πρώτη και παρουσίασε η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης.

 

ΑΔΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2045

Ο κάτοχος της Άδειας αποκτά δικαίωμα κατασκευής του Δικτύου Διανομής στο Δήμο Τρίπολης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με το υποβληθέν Αρχικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, όπως αυτό επισυνάπτεται στο Παράρτημα Ι της παρούσας απόφασης, τους όρους της παρούσας Άδειας, του νόμου και του Κανονισμού Αδειών.

Η Άδεια Διανομής χορηγείται για περίοδο είκοσι πέντε (25) ετών και με λήξη την 03/06/2045. Η διάρκεια ισχύος της Άδειας δύναται να παραταθεί με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου και του Κανονισμού Αδειών.

 

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ EDIL

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Φακέλου της Αίτησης, η Αιτούσα προτείνει την κατασκευή δικτύου διανομής μέσης και χαμηλής πίεσης στον Δήμο της Τρίπολης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έχοντας ως κύριο στόχο δραστηριότητας την τροφοδοσία οικιακών, εμπορικών και βιομηχανικών πελατών.

 Προβλέπεται η εγκατάσταση ενός ρυθμιστικού/μετρητικού σταθμού Υψηλής (80/19) ο οποίος θα εγκατασταθεί σε έξοδο του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου και τεσσάρων ρυθμιστικών/μετρητικών σταθμών χαμηλής πίεσης 19/4 bar. Η σύνδεση των σταθμών αυτών με το σταθμό υψηλής πίεσης θα γίνεται μέσω δικτύου μέσης πίεσης 19 Bar συνολικού μήκους 8.500 μέτρων. Το δίκτυο χαμηλής πίεσης 4 bar θα αποτελείται από το βασικό δίκτυο (πρωτεύον δίκτυο) σε σχήμα δακτυλίου μήκους 9.815 μέτρων και διαμέτρου Φ160 και 5.070 μέτρων διαμέτρου Φ125. Τα κλαδιά πύκνωσης στις επιμέρους οδούς (δευτερεύοντα δίκτυα) θα είναι διαμέτρου Φ63 συνολικού μήκους 9.698 μέτρων. Το σύνολο των δικτύων χαμηλής πίεσης που προβλέπεται να κατασκευαστεί στην πενταετία ανέρχεται σε 24.583 μέτρα και θα είναι από αγωγούς πολυαιθυλενίου. Η πρόβλεψη της ετήσιας κατανάλωσης στο τέλος της πενταετίας ανέρχεται σε 205.768 MWh.

 

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ

Η EDIL έχει υποβάλει στη ΡΑΕ το συνολικό προϋπολογισμό για την ανάπτυξη του δικτύου διανομής, το οποίο ανέρχεται σε 10.528.539 €

oι επενδύσεις ανέρχονται στο ύψος των 10.528.539 € για το τέλος της πενταετίας και θα χρηματοδοτηθούν από ίδια κεφάλαια.

 

ΠΟΣΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΠΊΤΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της EDIL, το πρώτο χρόνο θα γίνουν περίπου 300 νέες οικιακές συνδέσεις και σε βάθος πενταετίας οι θα φτάσουν τις 3000.

Για καταστήματα, προβλέπεται σε βάθος πενταετίας, να γίνουν 400 νέες συνδέσεις.

Επίσης, προβλέπονται συνδέσεις φυσικού αερίου για εκκλησίες, μοναστήρια, ξενοδοχεία, εργοστάσια, σχολεία. Νοσοκομεία – κλινικές και για άλλες χρήσεις.

Επιμέλεια κειμένου | www.kalimera-arkadia.gr

 

ΟΛΟ ΤΟ ΦΕΚ

 

 

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 08:30 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΟΤΙ "Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ" ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΗ ΕΧΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΧΡΕΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ...11.000.000 ΕΥΡΏ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΔΑ ΑΕ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΔΙΚΤΥΟ 95ΚΜ ΟΧΙ ΓΙΑ 25ΚΜ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...