Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Από την Τρίπολη ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ευάγγελος - Άγγελος Θεοδωρόπουλος που "έφυγε" από τη ζωή ...

Από την Τρίπολη ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ευάγγελος - Άγγελος Θεοδωρόπουλος που "έφυγε" από τη ζωή ...

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ευάγγελος - Άγγελος Θεοδωρόπουλος που "έφυγε" από τη ζωή ήταν από την Τρίπολη.

Η Ασπασία Μπριμπίλη γράφει: "Ο Ευάγγελος-Άγγελος Θεοδωρόπουλος γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1934 , με καταγωγή από τη Συλίμνα Αρκαδίας. Έμεινε στην Τρίπολη όλα τα μαθητικά του χρόνια αρχικά στην οδό Χρονά και ύστερα στην οδό Πανός. Αγάπησε πολύ την Τρίπολη και την τίμησε με το μεγάλο και σημαντικό έργο του. Ερχόταν συχνά στην πόλη μας και συναντούσε παλιούς του φίλους στα Τριπολιτσιώτικα στέκια τους."

16939409 1440684169309377 6974012767342875023 n

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΑΣΕΗ ΗΘΟΠΟΙΟΙ

«Με μεγάλη μας λύπη μάθαμε εχθές πως έφυγε από κοντά μας ο εκλεκτός συνάδελφος, ηθοποιός και σκηνοθέτης, Ευάγγελος-Άγγελος Θεοδωρόπουλος. Επί χρόνια μέλος του ΤΑΣΕΗ και της Ένωσης Συνταξιούχων Ηθοποιών (Ε.Σ.Η). Ακολουθεί απόσπασμα από το αφιέρωμα στον Άγγελο, από το ημερολόγιο ΤΑΣΕΗ 2019.

Βαγγέλης ή Άγγελος ή Θεάγγελος Θεοδωρόπουλος (1934)

"Δουλειά, δουλειά, δουλειά, αυτή είναι η αρχή μου για να είσαι συνεπείς με αυτό που διάλεξες. Κι εγώ λάτρεψα και την ηθοποιία αλλά σε όλους τους τομείς που αναμείχθηκα το έκανα με σεβασμό και αγάπη. Ήμουν βοηθός του Ορέστη Λάσκου στο «Τύφλα να χει ο Μάρλον Μπράντο». Ο Στράντζαλης με ήθελα πάντα στις δουλειές του και ο Κώστας Καραγιάννης μου έλεγε ότι η φάτσα μου είναι για το αμερικάνικο σινεμά. Ευτυχώς πάντα με άγγιζαν η σκηνοθεσία, η γλυπτική, η ζωγραφική, η φωτογραφία, η μουσική διδασκαλία σε δραματικές σχολές. Αυτό που πάντα θυμάμαι είναι πως με δίδαξε ο Σακελάριος και με έβγαλε στο Μετροπόλιταν. Ωραίες εποχές…. Λάτρεψα τα ταξίδια γι΄αυτό γύρισα πολλά ντοκυμαντέρ, αρχίζοντας από τη Μακρινή Κορέα, τη Βενετία, το Άμστερνταμ αλλά και δικές μας ομορφιές, την Αιδηψό, τη Μύκονο και τη Δήλο και με τα πλάνα μου στόχευα όχι μόνο στην τέρψη της θέασης αλλά και της ψυχής."

Κάλο ταξίδι Άγγελε».

Δείτε την ανάρτηση:

theodoropouloseuagelos

 

1 σχόλιο

  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ Κυριακή, 02 Αυγούστου 2020 20:18 Σύνδεσμος σχολίου

    Ωραίος και εύχαρις τύπος ο Άγγελος Θεοδωρόπουλος, τσαντιζόταν όταν τον προσφωνούσα αστειευόμενος Θεόδωρο Αγγελόπουλο. Είχε και την δική του άποψη για την Ελληνική προέλευση της ονομασίας της Στεμνίτσας....
    Καλό παράδεισο. Ι.Λαγός

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...